PITANJE LNG-A NA KRKU

Ćorić o načelnici Omišlja: Gospođa Ahmetović nije predmet mog interesa, njezine izjave još manje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 19:24

Viskovo, 130718.
Ministar zastite okolisa i energetike Tomislav Coric s pradstavnicima Fonda za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost potpisao ugovor kojim ce biti osigurana bespovratna EU sredstva za projekat Sanacije lokacije visokooneciscene opasnim otpadom jame Sovjak. Vrijednost projekta iznosi nesto vise od 377 milijuna kuna.
Na fotografiji: Ministar zastite okolisa i energetike, Tomislav Coric.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Đanješić / CROPIX

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je prokomentirao pismo načelnice Omišlja Mirele Ahmetović (SDP) o LNG-u na Krku, u kojem je ustvrdila da je taj projekt neisplativ i štetan za Hrvatsku, rekavši da "gospođa Ahmetović nije predmet njegova interesa, a njezine izjave još manje".

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović u utorak je u otvorenom pismu optužila Ćorića i premijera Andreja Plenkovića da u vezi projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku plasiraju gomilu neistina, te je ocijenila da je riječ o projektu štetnom za građane i državu.

"Posljednjih tjedana i najširoj javnosti je moglo postati posve jasno ono što je većini nas jasno od početka - da je riječ ne samo o ekonomski, ekološki i energetski lošem i skupom, već i za državu i sve njezine građane iznimno štetnom projektu", ustvrdila je Ahmetović.

"Gospođa Ahmetović nije predmet mog interesa, a njezine izjave još manje. To je potpuno deplasirano", rekao je Ćorić novinarima nakon Vladine sjednice.

Na pitanje je li projekt LNG-a neisplativ, odnosno zašto se ide u to ako će ga Vlada morati financirati sa 100.000 eura, Ćorić je zanijekao da se radi o 100.000 eura dodavši kako je sve o tom projektu rekao na konferenciji za novinare koja je održana prije 10-ak dana.

Ćorić je također opovrgnuo informaciju da je projekt LNG-a danas trebao biti na sjednici Vlade.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo