SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Čović čestitao Plenkoviću na početku izgradnje Pelješkog mosta

 Boris Kovačev / CROPIX

Bosna i Hercegovina uživa punu potporu Hrvatske u euroatlantskim procesima, rekao je premijer Andrej Plenković u srijedu u Banskim dvorima gdje je primio hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića koji je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta.

Na sastanku kojemu su nazočili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspravljalo se o odnosima Hrvatske i BiH, stanju na jugoistoku Europe, suradnji dviju zemalja u područjima gospodarstva, prometa i infrastrukture i zajedničkim naporima u suzbijanju ilegalnih migracija, piše u priopćenju.

Bosna i Hercegovina kao susjedna, prijateljska i partnerska zemlja uživa potporu Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u, istaknuo je Plenković.

Kao temeljni preduvjet vladavine prava istaknuta je važnost institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini sukladno načelu ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i legitimne zastupljenosti na svim administrativno-političkim razinama vlasti.

U vezi s nedavnim početkom radova na izgradnji Pelješkog mosta, premijer Plenković istaknuo je prednosti koje će most donijeti povezivanju Južne Dalmacije te rasterećenju prometnih gužvi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navodi Ured premijera.

Čović je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta kazavši da će se njegova puna važnost pokazati u budućnosti jer taj nadnacionalno važan projekt ne povezuje samo teritorij Hrvatske, već i područje šire regije i Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:00