DRAGAN JANKOVIĆ

ČOVJEK IZ PHILADELPHIJE SPREMAN POMOĆI MILI I NJEZINIM RODITELJIMA 'Živim tu i mogu im osigurati smještaj dok traje liječenje'

 
 Facebook

Jedan je muškarac koji živi u Philadelphiji, kamo bi u utorak s roditeljima trebala otputovati na liječenje Mila Rončević, na svom Facebook profilu objavio da je spreman pomoći djevojčici i njezinim roditeljima kada dođu. Dragan Janković je Marinu i Sanji Rončević ponudio smještaj, a i prijevoz od aerodroma nakon što slete u Philadelphiju.

- Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji sa porodicom i mogli bi osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bi mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima tko mi pomogne da pomognemo ovoj djevojčici i njenoj familiji, napisao je Dragan Janković na Facebooku.

Što se tiče prikupljanja sredstava, angažirala se cijela Hrvatska, a u doniranje su se uključili i građani susjednih zemalja, kao i brojni ljudi po cijelome svijetu. Sredstva su donirali i brojni hrvatski nogometni reprezentativci i drugi sportaši te poznate javne ličnosti. Samo u Rijeci, donacije se prikupljaju na stotinjak lokacija te se organizira nekoliko humanitarnih događaja ovog vikenda.

Marinovi i Sanjini prijatelji, koji od samog početka ulažu ogromne napore u organizaciju akcije, uvjereni su da će do utorka biti prikupljeno svih 2,8 milijuna. Sredstva s Marinovog računa biti će prebačena na Zakladu kojoj će ostati sav eventualni višak.

Apel za pomoć bolesnoj Mili

Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - ‘darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević’.

Koliko je sredstava prikupljeno, moguće je pratiti na stranici lifeformila.com.

Djevojčica, podsjetimo, boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije. To je podtip maligne bolesti krvi, odnosno koštane srži. Za tu bolest je tipičan nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica koje se skupljaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih krvnih stanica. Mili je leukemija dijagnosticirana prije godinu dana i nakon pola godine bolest je bila u remisiji, ali prije mjesec dana dogodio se relaps.Kako nam je objasnila majka Sanja Matijević Rončević, doktor Richard Aplenc, koji djeluje u Children’s Hospital of Philadelphia, ima subspecijalizaciju upravo za akutnu mijeloičnu magakariocitnu leukemiju i najveći je svjetski stručnjak za Milinu bolest.

- Oni tamo rade individualan pristup bolesti. Dijagnostika i protokol, sve je usmjereno liječenju specifičnog tipa leukemije. Oprema kojom raspolažu kod nas, nažalost, nije dostupna - rekla je Milina majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:20