DRŽAVNI TAJNIK

ČOVJEK OKO KOJEGA SE NE MOGU SLOŽITI HDZ I HNS Glunčić: 'Ja nisam protiv reforme, a za šefa ekspertne skupine javio sam se u dogovoru s premijerom'

Matko Glunčić
 Matija Djanjesic / CROPIX

Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja, tvrdi kako se uoči raspisivanja natječaja s premijerom Andrejem Plenkovićem složio da bi bilo dobro da se on prijavi na natječaj s obzirom na stručne kvalifikacije koje ima, prenosi HRT.

Opovrgnuo je i da se protivi reformi.

- Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa, nego sam jednostavno bio protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine, da radi na tim stvarima koje će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama - rekao je Glunčić.

Na pitanje je li uopće moguće surađivati bez potpore ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekao je kako on misli da taj izostanak potpore postoji "baš zbog krivoga dojma da je on protiv reforme", prenosi HRT.

- Dapače, ja inzistiram da se reforma dogodi i točno znam na koji način bi to trebalo napraviti i mislim da znam da je taj način ispravan. Tako da mislim da je čisto zbog tog pogrešnog dojma došlo do toga da su neki ljudi protiv toga da budem voditelj reforme školstva - zaključio je Glunčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:13