NAPUSTIO VLADU

CRNOJA VIŠE NIJE MINISTAR 'Podnio sam ostavku, ne želim biti uteg Vladi' PREMIJER 'Ovo je prebitan resor, naći ćemo novog čovjeka uskoro'

Ministar branitelja se nakon samo šest dana u Vladi povukao nakon niza afera u kojima se našao
 Bruno Konjević / EPH

>>> NOVO 20: 54 - Novinarima se po pitanju ostavke Mije Crnoje, obratio i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

- Svih ovih dana smo slušali teške optužbe. Smatrali smo da ovom problemu trebamo pristupiti vrlo ozbiljno. Pozvali smo stručnjake. Ovo je bila jedna obična hajka. Nema nikakvu kaznenu odgovornost. On je odlučio kao častan čovjek sam odstupiti - zaključio je Karamarko.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE.

----------------------

20:30 - Nakon ostavke Crnoje, premijer Tihomir Orešković obratio se javnosti:

- Prvo se zahvaljujem građanima Hrvatske na strpljenju. Gospodin Crnoja kao branitelj koji se borio za ovu zemlju je zavrijedio malo pažnje i to smo mu i dali zadnja dva dana. Danas smo tražili input od stručnjaka i pogledali dokumente i imali smo dugačke diskusije. Danas je Crnoja predao svoju ostavku i ja sam ju prihvatio. Samo bih htio reći da zahvaljujem Crnoji kao branitelju koji se borio za ovu zemlju kao i svim braniteljima koji su nas oslobodili. Dat ću sve od sebe, ovo mi je prebitan resor i ministarstvo i tu ćemo naći novog čovjeka uskoro. Samo bih još jednom htio zahvaliti Crnoji i poželjeti mu sve najbolje.

----------------------

20:14 - Kao što vidite, dva dana smo razglabali, vijećali... Predočio sam sve dokumente Vladi i ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. No ne želim biti uteg ovoj vladi. Ne želim biti razlog zbog kojeg hrvatska vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje. I zato sam podnio ostavku - kazao je Crnoja te dodao kako smatra da nije zbog ničega kriv, da je predočio svu dokumentaciju koju su stručnjaci i sami ocijenili, no kako je odstupio zbog pritiska medija.

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri.

----------------------

19:59 - Prema neslužbenim informacijama, Mijo Crnoja više nije ministar branitelja. Zasad se ne zna je li razriješen ili je sam dao ostavku. Čeka se obraćanje novinarima.

----------------------

18:30 - Prema informacijama HRT -a, pravni su stručnjaci pregledali sve dokumente i sada se čeka odluka premijera Tihomira Oreškovića o statusu ministra branitelja Mije Crnoje u njegovoj Vladi.

----------------------

Pravnici još uvijek proučavaju dokumentaciju koju je novi ministar branitelja Mijo Crnoja predao premijeru Tihomiru Oreškoviću kao dokaz da nije učinio ništa protuzakonito.

Doznajemo kako će, nakon što dokumentaciju pregledaju pravni stručnjaci, premijer Orešković, prvi potpresjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo petrov održati sastanak s Crnojom na kojem će se donijeti konačna odluka o Crnojinom ostanku ili odlasku s pozicije ministra.

Podsjetimo, Crnoja se u protekla dva dana našao u središtu nekoliko skandala vezanih uz prošlost nasilničkog ponašanja, uz nelegalnu prijavu prebivališta na adresi u Samoboru, gdje se ne plaća prirez, uz nezakonit zahtjev za dodjelu zemljišta, s obzirom da je već imao riješeno stambeno pitanje, uz podizanje stambenog kredita čija je sredstva oročio, uz činjenicu da nije podnio ni zahtjev za građevinsku dozvolu za zemljište u Samoboru gdje je prijavljen, a gdje je po ugovoru morao u roku od tri godine sagraditi stambeni objekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23