STRANAČKA VOJSKA A-HSP-a

CRNOKOŠULJAŠI SE POSTROJILI U CENTRU ZAGREBA Esktremni desničari paradirali na Trgu bana Jelačića, stigli i prosvjednici

 EPH, YouTube

Autohtona hrvatska stranka prava uspjela je postrojiti svoju crnokošuljašku stranačku vojsku u samom središtu Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kako nam javlja naša reporterka na mjestu događaja, postrojilo se 20-ak pripadnika 'stranačke vojske', a u njihovoj neposrednoj blizini okupilo se i stotinjak prosvjednika iz Radničke fronte, koji su im zviždali, a nosili su i transparente s natpisom 'Ujedinjeni protiv fašizma'.

Šef A-HSP-a Dražen Keleminec rekao je da su na Trg bana Jelačića došli dati 'prisegu domovini Hrvatskoj' te da 'ovi preko puta', kako je nazvao prosvjednike iz Radničke fronte, 'izmišljaju da postoje fašisti i ustaše'. 'Mi smo samo branili Hrvatsku 1991. Njima smeta Hrvatska, ali im ne smeta Pavelićeva kuna', rekao je Keleminec. Spomenuo je i kako su četnici zajedno s fašistima ubijali po Hrvatskoj, a onda je to povezao s činjenicom da su četnici u Srbiji priznati kao antifašisti.

'Ne novoj Jugoslaviji, ne Velikoj Srbiji, mi u Hrvatskoj smo danas ugroženi od snaga koje žele da Hrvatske nema, oni neće uspjeti u tom naumu', rekao je još Keleminec.

Kazao je i da je u ranijim jutarnjim satima bio na Starčevićevu grobu. Prosvjednike je prozvao jer su, prema njemu, financirani iz inozemstva.

FOTOGALERIJA: Postrojavanje crnokošuljaša na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Kako je javila N1 televizija , policija je Autohtonom HSP-u dala dozvolu za postrojavanje. Prošle godine takvo dopuštenje nisu dobili pa su postrojavanje obavili u zagrebačkim Šestinama.

Iz Radničke fronte priznaju da nisu dobili policijsku dozvolu za prosvjed jer su, kažu, zakasnili s prijavom, ali tvrde da su policiju obavijestili kako će ipak biti prisutni na Trgu u vrijeme postrojavanja. Zadovoljni su odazivom prosvjednika.

'Ako netko govori, oblači se i miriše kao fašist, onda je fašist. Zanimljivo je kako svi znaju da je biti ustaša odvratno i nitko neće od njih priznati da je ustaša. Mi priznajemo da smo antifašisti i borimo se protiv svega fašističkog', rekao je jedan od prosvjednika.

Na Trgu bana Jelačića bile su prisutne jake policijske snage, očito spremne da reagiraju u slučaju eventualnih nemira. Ipak, nikakvih nemira nije bilo, kordon od 20-ak policajaca čitavo je vrijeme stajao između dviju skupina.

Oko 12:30 crnokošuljaši su se polako udaljili s Trga, a ispratili su ih prosvjednici povicima 'Samo ljubav', a dio ih je i zapjevao 'Internacionalu'.









U pozivu 'časnicima Hrvatskih domoljubnih snaga', objavljenom na stranačkoj web-stranici, koji potpisuju predsjednik stranke i vrhovni zapovjednik HDS-a Dražen Keleminec i general HDS-a Zoran Mareković, stoji: "Saziva se postrojavanje časnika dana 28. 02. 2016. godine (nedjelja) s početkom od 11,45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na Trgu bana Josipa Jelačića pokazat ćemo komunistima i četnicima kako se voli Hrvatska. Svi u glas dat ćemo PRISEGU DOMOVINI. Nakon prisege u vojničkom stroju krećemo prema grobu Oca Domovine dr. Anti Starčeviću gdje ćemo zapaliti lampaše, položiti vijenac i pomoliti se".

Riječ je, inače, o stranci u čijem logu stoji "za dom spremni", a hrvatski grb počinje prvim bijelim poljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 05:32