PRIPREMA ZA OBRANU OD POŽARA

CROATIA OSIGURANJE DVD-ima NA JADRANU DONIRALA 850 PARI PROFESIONALNIH ČIZAMA 'Želja nam je ovom vrijednom donacijom pomoći rad naših vatrogasaca'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 16:41

LukaSmuk-Italy-Pulgia-2019

 

U Zagrebu, u srijedu 13. ožujka 2019., u upravnoj zgradi Croatia osiguranja, u sklopu priprema za ovosezonsku obranu od požara, uručena je donacija vrijedna više od milijun kuna zapovjednicima pet Vatrogasnih zajednica Županija u priobalju.

Riječ je o 850 pari profesionalnih čizama koje će biti isporučene vatrogascima u DVD-ima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije.

LukaSmuk-Italy-Pulgia-2019
 

Predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, predsjednicima Ivi Franušiću i Milanu Jurkoviću te zapovjedniku Darku Dukiću donaciju je uručio predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić koji je tom prigodom izjavio:

- Croatia osiguranje utemeljeno je 1884. godine kao prvo domaće "društvo za osiguranje protiv požara" i do danas je prvi partner zajednici u svim oblicima osiguranja te prevenciji, zaštiti i sigurnosti. Osim što temeljem Zakona o vatrogastvu izdvajamo oko 5 milijuna kuna godišnje za vatrogasni sustav, želja nam je i ovom vrijednom donacijom dodatno pomoći rad naših vatrogasaca u priobalju.

LukaSmuk-Italy-Pulgia-2019
 

U ime vatrogasnih dužnosnika prisutnima se obratio Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, koji je naglasio zahtjevne uvjete u kojima rade dobrovoljna vatrogasna društva i stalnu potrebu za obnovom opreme te zahvalio predstavnicima Croatia osiguranja na podršci i vrijednoj donaciji.

- Pripreme protupožarne sezone teku prema planu, od početka godine već smo obavili preko 7.000 intervencija, a ova vrijedna donacija zasigurno će dobro doći na terenu i doprinijeti operativnoj spremnosti vatrogasaca. Stoga hvala Croatiji što nas vjerno prati već godinama.

LukaSmuk-Italy-Pulgia-2019

Troškovi šteta od požara i drugih elementarnih nepogoda u stalnom su porastu, a klimatske promjene podižu razinu nesigurnosti i opasnost od šteta. Sredstva Državnog proračuna te sredstva iz EU fondova namijenjena saniranju šteta u kriznim situacijama, ograničena su i nedovoljna. Prevencija i osiguranje imovine ključ su za smanjenje šteta i negativnih posljedica požara i drugih elementarnih nepogoda. Brojne studije Insurance Europe, krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja, ukazuju kako je u zemljama s visokim postotkom osigurane imovine utjecaj katastrofa na BDP manji, a oporavak puno brži.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo