PROZVANI ŽUPAN

'ČUDI ME KOLIKO DALEKO DOSEŽE VAŠA NEKOREKTNOST' Milinović reagirao na izjavu Mihalineca da zastrašuje štrajkaše: 'Bio sam vrlo jasan na sastanku...'

Darko Milinović
 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec izjavio kako je "ličko-senjski župan Darko Milinović krenuo zastrašivati zaposlene koji su u štrajku", reagirao je i prozvani političar. Njegovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist, ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu.

Na sastanku je bilo više od 130 ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem kao župan, već i predstavnike roditelja te učitelja, odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja u poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku tolerantna i vrlo kvalitetna rasprava.

A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa.

Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije, koji je aktivno sudjelovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: 'Dobro je da ste nas sve ovdje okupili'.

Toliko o Vašim 'istinama', gospodine Mihalinec - stoji u priopćenju koje potpisuje Darko Milinović.

Podsjetimo, Mihalinec je izjavio: "Župan Darko Milinović sazvao je ravnatelje, članove školskih odbora koje je županija postavila, pa i nekoliko roditelja, a potom je uslijedilo zastrašivanje svih zaposlenih koji su u štrajku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:34