DJEVOJČICA TEŠKO OZLIJEĐENA

'CURICA JE I DALJE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI, ALI NALAZI CT-a SU OHRABRUJUĆI' Ravnatelj bolnice u Klaićevoj za Jutarnji o bebi koju je ugrizao pas za glavu

Goran Roić (lijevo), ulaz u dvorište kuće u kojoj je pas napao dijete (desno), argentinska doga (dolje desno, ilustracija)
 Boris Kovačev / CROPIX, Marin Dešković / Jutarnji list, Profimedia

Djevojčica koju je u petak poslijepodne u mjestu Repaš u Podravini za glavu ugrizla argentinska doga i dalje je životno ugrožena, ali doktori su u nedjelju potvrdili da ipak imaju određene ohrabrujuće nalaze.

Kako nam je rekao ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu Goran Roić, u nedjelju prijepodne joj je napravljen kontrolni CT koji se očekivao nakon operativnog zahvata i nalazi su ohrabrujući jer nema onoga čega su se doktori najviše bojali, a to su edemi, dodatna krvarenja i bilo kakve promjene na lošije.

Svakim satom koji prođe bez pogoršanja, situacija je za curicu bolja u pogledu prognoza za njezin oporavak, rekao nam je ravnatelj Roić.

Podsjetimo, policija je odmah nakon tragičnog događaja privela 45-godišnjeg B.K., oca teško ozlijeđene djevojčice, te ga je osumnjičila zbog povrede djetetovih prava, odnosno činjenice da kao vlasnik psa nije poduzeo odgovarajuće mjere da se napad na dijete ne dogodi.

Kako smo uspjeli rekonstruirati što se dogodilo u petak u poslijepodnevnim satima, roditelji su djevojčicu stavili na spavanje u kolijevku u jednu od soba u kući, a doga je spavala u susjednoj sobi. Međutim, u jednome trenutku dijete se probudilo te je počelo plakati, a što je probudilo i psa koji je došao u sujednu sobu te dijete ugrizao za glavu. Čitavo to vrijeme roditelji su se nalazili ili u susjednoj sobi ili u dvorištu, a u jednom trenutku su, čuvši lavež i dječji plač, dotrčali u sobi ugledavši prizor od kojeg im se zaledila krv u žilama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:41