PROMPTNA REAKCIJA

CURICA OSTALA SAMA ZATOČENA U KUĆI Osječki vatrogasci preko krova spasili djevojčicu staru godinu i pol: 'Sjedila je mirno i pokrila se dekicom...'

Ilustracija
 Ante Cizmic / HANZA MEDIA

Profesionalni vatrogasci u Osijeku već godinama spašavaju djecu iz svih mogućih neprilika, a njihova posljednja intervencija zbila se u utorak u večernjim satima u Ulici Stjepana Radića 7 u Osijeku. Odmah po pozivu u pomoć četiri vatrogasca odjurila su na intervenciju sa dva vozila. Malena djevojčica ostala je zaključana u kući.

- Dolaskom na mjesto intervencije procijenili smo da od žica nećemo moći prići kući autoljestvama, pa smo to učinili s tzv. kukačama. Vatrogasci su se popeli na krov i hodajući krovom došli do krovnog prozora. Spustili su se u kuću i zatekli djevojčicu u dobi od oko godinu i pol dana koja se pokrila dekicom i mirno sjedila uz ulazna vrata. Otključali su vrata i predali neozlijeđeno dijete roditeljima - doznaje Glas Slavonije od Pere Čemana, zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Djevojčica je ostala zaključana tako što su roditelji izašli iz kuće ispred nje, a ona je u tom trenutku zalupila vrata za njima. Protuprovalna vrata odmah su se zaključala i roditeljima nije preostalo ništa drugo nego da zovu vatrogasce u pomoć, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:19