NA SNAZI PRIVREMENO FINANCIRANJE

'ČUVAMO SA STRANE I ČEKAMO TEŠKA VREMENA' Zatvaranje granica dubrovačkom bi proračunu donijelo manjak od 60 milijuna kuna

Mato Franković
 Bozo Radic / CROPIX

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je u četvrtak da bi zatvaranje granica zbog koronavirusa gradskom proračunu donijelo financijski gubitak od 60 milijuna kuna te se zbog toga od petka financiraju samo nužni troškovi kao da je na snazi privremeno financiranje.

Franković je rekao kako je zatvaranje granice objektivna mogućnost koja bi postigla znatno veći financijski učinak na gradske financije od prve procjene štete od pojave koronavirusa od 30 milijuna kuna.

"Imamo u proračunu tih 60 milijuna kuna koji bi nam mogli nedostajati. I prije smo bili financijski odgovorni pa ćemo biti i sada. Spremno očekujemo krizu. Čuvamo 'sa strane' i čekamo teška vremena", rekao je Franković, ističući kako se financijska odgovornost mora pokazati najprije prema osnovnim korisnicima proračuna - građanima.

"Zaustavili smo sve projekte koji nisu nužni, a dalje idu projekti koji su prethodno financirani te projekti financirani sredstvima EU. Prijeti nam zdravstvena ugroza i isključivo smo usredotočeni na građane", objasnio je Franković i dodao kako je Dubrovnik znao biti odgovoran u trenutcima prekomjernog turizma pa će biti i u vremenu turističkog deficita.

Ponovio je kako do lipnja gradska uprava neće raditi ustupke gospodarstvenicima, nego će u lipnju sagledati situaciju.

"Nećemo stajati sa strane, već ćemo u suradnji s Vladom pomoći gospodarstvenicima, ali - sve u svoje vrijeme", zaključio je Franković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:06