POD ISTRAGOM

'DA, DOLAZIM!' Milijan Brkić potvrdio da će doći na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a na kojem će se raspravljati o njegovom slučaju

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Milijan Brkić je potvrdio da će doći na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a, kojeg je zatražio predsjednik stranke Andrej Plenković, javlja N1.

Na sastanku će se, među ostalim, raspravljati i o Brkiću. O toj je temi premijer Plenković ovih dana bio suzdržan, dok se sam Brkić pred policijom branio šutnjom.

Oporba je pak sve glasnija u prozivanju Brkića. SDP je najavio da planiraju zatražiti njegovu smjenu na mjestu potpredsjednika Sabora ako ostane bez imuniteta.

Podsjetimo, prošlog je tjedna na osnovi policijske kaznene prijave Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo kriminalističko istraživanje protiv potpredsjednika Hrvatskoga sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, njegovoga brata Josipa Brkića, Brkićevog kuma Blaža Curića, te informatičara Franje Varge zbog sumnji da su uhodili četiri ženske osobe. Državno odvjetništvo postupak je proglasilo tajnim zbog zaštite osobnog života oštećenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:36