ŠEST DESTINACIJA KOJE SVAKAKO TREBA POSJETITI

Daily Mail odabrao najbolje destinacije u Lijepoj našoj: Romantični Dubrovnik ispred Pariza i Venecije

Hrvatska ima potencijal da postane jedna od najpopularnijih kratkopoteznih destinacija godine - tim riječima počinje tekst objavljen u britanskom Daily Mailu u kojem je, uz ostalo, navedeno šest destinacija koje obavezno treba posjetiti.

Simfonija svjetla

Na prvom je mjestu Dubrovnik koji je na jednom američkom portalu naveden kao treći najromantičniji grad na svijetu nakon Buenos Airesa i Bora Bore, ali ispred Pariza i Venecije. Tartufi i biciklizam u Istri druga je stvar koju Daily Mail preporučuje prilikom posjeta Hrvatskoj. Simfonija svjetla naziv je koju su Britanci dali zadarskoj rivi napominjući kako kombinacija mora i sunca, točnije Morskih orgulja i Pozdrava suncu, daje virtuoznu glazbu i svjetlosni performans u povijesnom gradu do kojeg lete niskobudžetni letovi.

Uđite u Dioklecijana

Ručno rađene igračke iz Zagorja, točnije Marije Bistrice i okolnih sela, opisane su kao prekrasna alternativa igračkama masovne proizvodnje. Polja snova, točnije Starogradsko polje na Hvaru na kojem su grčki naseljenici prije 2400 godina gradili farme, preporuka su turistima. Split sa 1700 godina starom Dioklecijanovom palačom šesto je nezaobilazno mjesto koje svaki turist mora posjetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:37