2,6 POSTO GLASOVA

DALIJA OREŠKOVIĆ 'Za nas su rezultati dobri, a ljevica treba surađivati'

Dalija Orešković
 Srđan Vrančić / CROPIX

Čelnica stranke Start Dalija Orešković u nedjelju je ocijenila da su rezultati izbornih anketa, po kojima Start osvaja 2,6 posto glasova i ne osvaja mandat u Europskom parlamentu, za njih dobri te da je došlo vrijeme da ljevica manje razlike stavi sa strane i počne tražiti zajedničke nazivnike.

"Rezultate prihvaćam. Oni su za nas dobri s obzirom na vrijeme koje smo imali za pripremu za ove izbore, na naše logističke uvjete i na činjenicu da smo na ovu kampanju potrošili svega tridesetak tisuća kuna", izjavila je Orešković Hini.

Istaknula je da su u kampanji puno naučili i sada znaju kako dalje graditi komunikaciju s biračima, kako pojasniti svoje ciljeve i kako vide ključna područja na kojima treba graditi bazu za parlamentarne izbore.

"Činjenica je da zapravo trijumf na ovim izborima uzima desnica", ocijenila je Orešković dodavši da bi svi koji misle da se država ne vodi u dobrom smjeru, da se ne razvija i da propada, odnosno to "lijevo tkivo", morali dobro promisliti o svojoj političkoj strategiji i taktici.

"Pod time mislim reći kako je došlo vrijeme da se manje razlike stave sa strane i počne ozbiljno razmišljati o tome da se traže zajednički nazivnici", poručila je Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:53