NAJGORE JE PROŠLO

DALMACIJA PREŽIVJELA BURU STOLJEĆA Neki su se već okupali, stanje se polako vraća u normalu, evo i kakva je vremenska prognoza za nedjelju

 
 Ivo Ravlić / CROPIX

Dalmacija je preživjela buru stoljeća. Štete se zbrajaju, stanje se smiruje, a piciginaši su, kao što možete pogledati na našem videu, hrabro guštali na Bačvicama već danas poslije podne, piše Slobodna Dalmacija.

Evo i prognoze za nedjelju - Državni hidrometerološki zavod je subotnji crveni meteoalarm na splitskom području 'spustio' na žutu razinu.

To znači da će se jačina vjetra nešto smanjiti, ali i dalje će puhati olujna bura, brzine od 65 do 90 kilmetara na sat. Nedjeljno jutro će biti vrlo hladno, s temperaturom zraka ispod nule, zbog čega DHMZ i dalje šalje upozorenje građanima.

- Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Također, mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika - ističu u DHMZ-u.

Jadrolinija je objavila plovidbeni red vožnje za nedjelju. Građane obaviještavaju kako će u prekidu biti sljedeće linije: katamaranska linija 9602 Vis-Split, zatim katamaranska linija 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, trajektna linija 604 Ubli-Vela Luka-Split, te trajektna linija 636 Rogač-Split.

HAK je, pak, objavio kako su za sav promet otvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, kao i DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin-Split, DC3 kroz Gorski kotar, a otvoren je i Paški i Krčki most.

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila i dalje je zatvoren most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika, zbog čega je obvezan obilzaka na relaciji Mokošica-Komolac-Dubrovnik.

HAK izvještava i kako jak vjetar usporava promet na dionicama autoceste A1 između čvorova Otočac i Šestanovac te se ondje vozi uz ograničenja brzine, dok se na državnoj cesti DC58 Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi jednim trakom otežano zbog nagnutih električnih stupova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:38