TEŠKA SUDBINA

DALMATINSKI VOZAČ ISPRIČAO PRETUŽNU PRIČU DJEČAKA IZ NJEGOVOG AUTOBUSA 'U stanu mu je tako hladno da se vozi autobusom da se ugrije'

 Jakov Prkic / CROPIX / Facebook Željko Petričević

Željko Petričević, vozaš splitskog Prometa za Dalmacija danas je ispričao tužnu priču jednog malenog putnika koji se jučer vozio u njegovom autobusu na liniji 6.

S dječakom je počeo pričati kad mu je maleni ponudio slatkiš.

'Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao u nedjelju odvesti prijatelje u kino, ali kako majci kasni plaća, to neće biti moguće', ispričao je Željko o susretu s dječakom, tijekom kojeg je saznao i da mu je otac umro od alkohola i droge. Majka mu pak radi u kafiću do kasnih sati pa je dječak često sam kod kuće i do 2 ujutro, a braću i sestre nema.

'Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da se želi provozati autobusom kako bi se ugrijao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želio s nekim porazgovarati', dodao je vozač Željko za Dalmacija danas.

Kad se autobus vraćao na Kilu, Željko je dječaku savjetovao da se ipak vrati kući jer je kasno, a sažalio se pa mu je dao i novac za kino, za njega i prijatelje. I sam, kaže, ima sina od 13 godina pa ga se ovaj dječak jako dojmio.

'Dao sam mu 60 kuna, znam da nije puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao. Upozorio sam ga i da kaže majci da sam mu ja dao novac, da ne bi bilo kakvih problema', priča Željko i dodaje da se nada da će se Splićani barem u ovo predbožićno vrijeme sjetiti onih koji žive poput ovog dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:04