DRŽAVA INOVACIJE ILI IMPROVIZACIJE?

DAN PODUZETNIKA 2019. Središnju tema kreativnost i inovacije kao preduvjet snažnijeg rasta i jačanja konkurentnosti

Godisnji skup hrvatskih poduzetnika i gospodarstvenika Dan poduzetnika, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca 2018. Na fotografiji su Tomislav Tolusić, Andrej Plenković, Kolinda Grabar Kitarović, Gordana Deranja, Branko Roglić
 Davor Pongračić / CROPIX

Dan poduzetnika održat će se 10. lipnja 2019. u hotelu Westin u Zagrebu, s početkom u 11:00 sati. Dolazak na događanje potvrdila je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, a očekuje se i dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića.

Hrvatska udruga poslodavaca kao središnju temu ovogodišnjeg Dana poduzetnika, najvećeg okupljanja gospodarstvenika, stavlja kreativnost i inovacije kao preduvjet snažnijeg rasta i jačanja konkurentnosti kako pojedinih tvrtki tako i hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Tvrtka Boston Consulting Group na Danu poduzetnika predstavit će istraživanje na temu „Inovacije i kreativnost u gospodarstvu“ koje će ujedno biti uvod u panel raspravu na temu poticanja kreativnosti i inovacija, u kojoj će sudjelovati: Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, Mirko Habijanec, direktor Radnik d.d. Križevci, Mate Rimac, predsjednik Uprave Rimac automobili.

„I po ulaganjima u R&D Hrvatska zaostaje za zemljama s kojima se uspoređujemo, a posebice za razvijenim članicama Europske unije.

U današnjoj oštroj globalnoj tržišnoj utakmici stalne inovacije su jedini način održavanja ili jačanja konkurentnosti. Razvoj tehnologije i opća digitalizacija otvaraju nove prilike za inoviranje i mi bismo ih trebali iskoristiti.

Najuspješnije tvrtke kontinuirano rade na tome da razvijaju kreativnost i jačaju svoj investicijski potencijal. Međutim, s obzirom na uvjete u kojima poslujemo u odnosu na druge nismo u ravnopravnoj poziciji. Država bi morala sa svoje strane podržati razvoj poslovnog okruženja i klime koji potiču ulaganja u inovacije razvoj novih ideja i kreativnih poslovnih iskoraka.“ – izjavio je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

U sklopu programa Dana poduzetnika bit će održana i svečana dodjela nagrada na kojoj će se uručiti plakete najboljim timovima projekta HUP-a namijenjenog srednjim školama „Poduzetnici budućnosti“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:12