VREMENSKA PROGNOZA

DANAS -9°C A ZA PAR DANA IDEMO NA 18°C! Uskoro nova promjena vremena, slijedi temperaturni šok

 
 Zeljko Hajdinjak , Damjan Tadic, Goran Mehkek, Nikola Vilic / CROPIX

Danas se većina kontinentalne Hrvatske probudila u niskim temperaturama i minusima. Jutro je bilo najhladnije u ovogodišnjem studenome, a i najhladnije još od ožujka, javljaju meteorolozi HRT-a. Temperatura je bila oko pet stupnjeva Celzijevih niža od prosječne za kraj studenoga.

Danas je na 5 cm iznad tla najniža temperatura zraka u Karlovcu, Ogulinu, Pazinu i Zagrebu, te na Pargu i Zavižanu bila čak -11 °C. U Poreču je bilo minus sedam, a u Rijeci minus osam stupnjeva Celzijevih. I sutra se očekuju niske temperature. Mjestimice će biti i padalina koje bi se još u nedjelju na hladnoj podlozi mogle smrznuti na tlu.

Rast temperatura očekuje se za vikend pa će početak prosinca biti iznadprosječno topao.

Sutra će na istoku zemlje biti kratkotrajne magle, a onda će uslijediti djelomično sunčano vrijeme. Naoblaka se očekuje u poslijepodnevnim satima, a temperature će biti niske: ujutro od -8 do -6, a najviša dnevna od -2 do 0, javlja za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Hladno će biti i u središnjoj Hrvatskoj uz temperature od -9 do -6, dok će dnevna temperatura biti oko nule.

Sunčano će nakon jutarnje magle biti u gorskoj Hrvatskoj, gdje bi moglo biti i nešto snijega. Djelomice sunčano će biti na sjevernom Jadranu, a puhat će slaba do umjerena bura. Na moru će dnevna temperatura biti od 9 do 11 stupnjeva, a u gorju od 0 do 2.

U Dalmaciji će dan započeti djelomice sunčano, a poslijepodne će biti naoblake.Puhat će većinom slab do umjeren istočnjak i jugo, uz obalu još ujutro ponegdje slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do nule, a najviša dnevna od 7 do 12. Na samom jugu zemlje će jutarnja temperatura zraka biti od 6 do 8 stupnjeva, a u unutrašnjosti oko nule.

Nova promjena vremena nas očekuje za vikend. U gorju bi u subotu moglo biti nešto snijega a u nedjelju kiše, a zbog hladnoće je moguća i poledica. Idući tjedan se očekuje toplije vrijeme uz promjenjivu naoblaku i mjestimičnu kišu. Najtoplije bi trebalo biti prema sredini idućeg tjedna, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:35