VREMENSKA PROGNOZA

DANAS I SUTRA JOŠ KIŠNO, NO OD VIKENDA VELIKA PROMJENA U nedjelju slijedi nevjerojatan skok u temperaturi koja će ići i do do 21°C!

 

U srijedu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na Jadranu i područjima uz njega povremeno oblačnije uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak, a malo kiše može biti i u središnjim i istočnim predjelima osobito u noći na četvrtak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Na kopnu je tijekom jutra bilo mjestimice magle, a nje može biti i u drugim dijelovima dana po prometnicama. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, duž obale i jugo i južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura bit će od 6 do 11 u većem dijelu unutrašnjosti te od 10 do 15 stupnjeva Celzijusovih duž obale i na krajnjem istoku zemlje.

Četvrtak kiša, no za vikend proljetne temperature

HRT javlja da će u četvrtak ujutro u unutrašnjosti još biti kiše, najčešće na istoku, a zatim će u petak i subotu oborina uglavnom izostati.

Promjenljivije ponovno od nedjelje. Nakon prolazno umjerenog sjeverozapadnjaka u četvrtak, od petka jugozapadnjak, umjeren i jak, u subotu često i vrlo jak. Uz njega će temperatura još više porasti te će za vikend biti prava proljetna.

Tako će u Osijeku u nedjelju temperatura doseći čak 21 stupanj, također uz kišu i naoblaku, no Slavonija će ujedno biti i najtopliji dio Hrvatske za vikend.

Na Jadranu će u četvrtak, kada će zapuhati umjeren i jak sjeverozapadnjak, još mjestimice pasti malo kiše u jutarnjim satima. Zatim do subote duž većeg dijela obale suho. U subotu, uz jačanje juga, kiše će biti uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana, a od nedjelje, kada će jugo ponovno biti vrlo jako, bit će je i drugdje. Prema kraju tjedna i na moru će svakoga dana biti malo toplije, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:51