VREMENSKA PROGNOZA

DANAS NAVEČER KREĆE PROMJENA VREMENA Dolazi nam kiša, sutra se na Jadranu sprema jače nevrijeme, a za vikend je najavljena i olujna bura

 
ilustracija
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Jutros je u većem dijelu zemlje vrijeme pretežno vedro, ali kako vjetar postupno mijenja smjer sa sjevernog na južni, to znači da nam se sprema promjena vremena, piše N1.

Poslijepodne će rasti naoblaka sa zapada, što znači da počinje nova kišna epizoda na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru, a u petak diljem Hrvatske, piše HRT. U većini krajeva kiša će trajati do subote navečer.

Pritom će ponegdje opet biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega gdje se očekuje jače nevrijeme. U gorju će mjestimice ponovno biti i malo snijega.

Osim kiše, očekuje se i snažan vjetar. Tako će tijekom petka na Jadranu mjestimice biti i olujnoga juga, a za vikend stižu bura i tramontana, ponegdje na udare i olujne.

Na moru su izgledne poteškoće u pomorskom prometu, uslijed olujnih udara vjetra, oštra i juga.

Temperatura zraka bit će osjetno bliža prosječnoj nego prošlih dana, ali i dalje relativno visoka za ovo doba godine.

U nedjelju je velika vjerojatnost suhog vremena, pa i prevladavajuće sunčanoga, a već u ponedjeljak i utorak u većini će krajeva vjerojatno ponovno biti oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:21