SUTRA JE OLUJA

DANAS SVEČANA SJEDNICA VLADE U KNINU Prije toga Plenković i Krstičević posjetit će opožareno područje kod manastira Krka

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA

KNIN - Vlada Republike Hrvatske održat će sjednicu u Kninu uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Riječ je o trećoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u mandatu predsjednika Andreja Plenkovića koja se održava izvan Zagreba. Na posebnoj sjednici Vlada će usvojiti prijedlog novoga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji objedinjuje statusna i materijalna prava svih branitelja i stradalnika.

Na dnevnom redu vladine kninske sjedice će se, među ostalim, naći i izvješće o dosad učinjenim i o budućim projektima u Gradu Kninu i Šibensko-kninskoj županiji, te predstaviti projekti vezani uz Grad Knin i Šibensko-kninsku županiju.

Na dnevnom redu je i nacrt prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu, nacrt prijedloga zakona o akvakulturi, kao i prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o osnivanju Državnog arhiva u Šibeniku.

Po završetku sjednice Vlade, koja će biti održana u zgradi Studentskog doma Veleučilišta "Marko Marulić", predviđena je izjava za medije premijera Plenkovića.

Prije sjednice Vlade premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obići će u petak požarište kod manastira Krka. Na požarištu bi trebali biti oko 11,20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:26