PREDSJEDNIK PGS-a

DARIJO VASILIĆ O POLITICI U 2018. 'Godinu obilježile kvazireforme, mirovinska donosi dulji rad i manje mirovine, a porezna građanima ne donosi ništa'

Darijo Vasilić
 Srećko Niketić / HANZA MEDIA

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare, osvrnuvši se na politiku u 2018. godini, da su je obilježile "kvazireforme Vlade Republike Hrvatske".

Vasilić je rekao da mirovinska reforma donosi dulji rad uz manje mirovine, da porezna reforma građanima ne donosi ništa, a jedinicama lokalne samouprave odnosi još novca te da u kurikularnoj reformi nedostaje stručnog kadra i nastavnika.

"Tu je i loš početak reforme javne uprave, u kojoj se ponovno ovlasti prenose na županije, a ne do kraja na jedinice lokalne samouprave, kako bi trebalo biti", dodao je.

Ponovio je da se Primorsko-goranska županija zauzima za to da se lokalno stanovništvo oslobodi od plaćanja cestarine na objektima koji su davno izgrađeni. To se odnosi na Krčki most i autocestu Rijeka-Rupa, kojima bi stanovnici Primorsko-goranske županije trebali prolaziti bez naplate, rekao je.

Vasilić je najavio da će se uskoro potpisati sporazum o ulasku PGS-a u Amsterdamsku koaliciju.

Predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina ocijenila je da je prošle godine u Rijeci najnegativnija bila situacija oko '3. maja', a najpozitivnija 'Hod za slobodu' kojim je, kako je rekla, Rijeka pokazala da se odupire retrogradnim kretanjima u društvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:04