DARIO JURIČAN

DARIO JURIČAN IZVEO PERFORMANS KOD SJEDIŠTA AGROKORA Preimenovao je Trg Dražena Petrovića: 'Ovo je za mog velikog idola, učitelja i mecenu'

 Facebook

Predsjednički kandidat Dario Juričan, koji se želi zvati Milan Bandić, u petak je na Facebooku objavio kako je posljednji dan predsjedničke kampanje iskoristio za preimenovanje Trga Dražena Petrovića u Trg Ivice Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora i optuženika za višemilijunske gospodarske malverzacije.

"Ponosno sam danas podigao ploču s imenom trga posvećenog mom velikom idolu, učitelju i meceni hrvatskog naroda, najvećem lovcu tovljenih srndaća od stoljeća 7. do danas - gospodinu Ivici Todoriću", objavio je Juričan, redatelj koji je o Todoriću snimio film "Gazda", a u izbornoj kampanji istaknuo korupciju kao - temelj svog programa.

Uz Facebook status objavljena je Juričanova fotografija kako postavlja ploču s Todorićevim imenom i opisom “lovac i mecena hrvatskih stranaka” na trgu na kojemu se nalazilo sjedište Agrokora.

"Za vrijeme Todorićeve vladavine, Hrvatskom je tekao med i mlijeko, o čemu se u medijima uvijek s radošću pisalo. Svoje najbolje godine Ivica je ostavio na ručkovima kod Franje Tuđmana i da je igrao tenis, mogao je biti i premijer", napisao je Juričan.

Dodao je kako "danas pravosudne hijene proganjaju Todorića" te se "olako zaboravlja kako je Ivica uz janjetinu stvarao Hrvatsku, a pod Sljemenom bagerima uklanjao planinske putove i cestu, sve kako bi napravio oku mili hotel Kulmer u kojem će Rusi moći napokon uživati".

Ako Todorić bude osuđen, Juričan mu je obećao da će ga, kao budući predsjednik države, svakako - pomilovati i to zajedno sa Zdravkom Mamićem, Miroslavom Kutlom, Josipom Gucićem, Dragom Tadićem i Jozom Ćurkovićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:31