POTPREDSJEDNIK HDZ-a

DARKO HORVAT 'Karamarkov povratak ne smatram realnim. Bandić? Čovjek se potroši nakon šest mandata'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2020. u 00:17

Zagreb, 100120.
NSB.
Zajednicki sastanak Vlade RH na celu sa premijerom Andrejom Plenkovicem i Europske komisije.
Na fotografiji: Darko Horvat.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Darko Horvat

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat gostovao je u četvrtak navečer u RTL Direktu. Osvrnuo se ministar na posjet Vatikanu, unutarstranačke izbore u HDZ-u, ali i suradnji s Milanom Bandićem.

Horvat kaže da nije imao prilike razgovarati s papom Franjom, no je na sastanku s dvojicom državnih tajnika Svete Stolice se iznenadio koliko su dobro upoznati s gospodarskim stanjem u EU pa i puno šire.

Informacije da će se u timu Andreja Plenkovića za unutarstranačke izbore naći ministri Tomo Medved i Oleg Butković, župan Ivan Anušić i saborski zastupnik Branko Bačić, Horvat smatra tek neslužbenim informacijama.

- Kandidature se predaju u ponedjeljak. Bit će još nekoliko razgovora i u ponedjeljak će sve biti jasno, rekao je Horvat i dodao da će odluku o svojoj eventualnoj kandidaturi donijeti nakon konzultacija.

Uvjerava da je želja HDZ-a da u Predsjedništvo i na ključnim pozicijama u stranci bude što više žena.

- Siguran sam da će Andrej Plenković i iduće četiri godine voditi stranku uz određenu participaciju žena, kaže Horvat.

Ne boji se 'češljanja' uz svoje ime zato što podržava Plenkovića.

- Ako se to i radi, nemam ništa protiv da se sve relevantne informacije stave javnosti na stol. Nadam se da je moja imovinska kartica popunjena korektno i da neće biti nikakvih iznenađenja, poručuje ministar gospodarstva.

Komentirao je kandidaturu Mire Kovača za predsjednika HDZ-a.

- On tu kandidaturu najavljuje jedno duže vrijeme. Između Kovača i Plenkovića, ja sam za Plenkovića, jasno je kazao Horvat u Direktu dodajući da ne smatra realnim povratak Tomislava Karamarka u politiku.

Horvat je nedavno kazao da je vrijeme da Milana Bandića u Zagrebu zamijeni netko mlađi.

- Kad netko šest mandata uzastopno vodi grad kao što je Zagreb i bude jedan od ključnih aktera gotovo svih događaja unutar Hrvatske, mislim da se čovjek potroši i da se tom trenutku treba ipak malo mlađe krvi i nekakvih drugih ili drugačijih ideja, kazao je Horvat.

- Tijekom današnjeg dana mogli ste čuti vrlo jasni stav HDZ-a. Uz sve amandmane koje je HDZ podnio na GUP i koji su prihvaćeni, uz veliku lepezu amandmana koji su podneseni od strane onoga koji je izrađivao GUP, jasan je stav da ono što je bilo predmet javne rasprave, o tome će se razgovarati, a ono što na javnoj raspravi nije bilo, nema smisla niti prihvaćati, kazao je Horvat u Direktu.

Na pitanje je li 86 amandmana previše ili premalo, Horvat je bio jasan: - To nije ni previše ni premalo, nego neozbiljno. HDZ-ovih 15 bilo je usvojeno jer su bili predmet interesa koji je prošao javnu raspravu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo