PRESSICA U GRADIŠKI

DAVOR BERNARDIĆ 'Riječka pročelnica više ne može biti članica SDP-a, važno je da se reagiralo promptno'

 Facebook

NOVA GRADIŠKA - Šef SDP-a Davor Bernardić obratio se novinarima u Novoj Gradišci te odgovarao na vruća aktualna pitanja.

Vezano za slučaj riječke pročelnice Vere Begić Blečić koja je na Istarskom ipsilonu pod utjecajem alkohola skrivila nesreću pri čemu je poginuo muškarac, izjavio je da ona više ne može biti članica SDP-a. Podsjetimo, riječki gradonačelnik odmah je donio odluku o njezinoj suspenziji s dužnosti.

- Najvažnije je da se promptno reagiralo i da je udaljena s posla, što se mene tiče ona više ne može biti članica SDP-a, kratko je komentirao.

Na pitanje treba li Obersnel snositi odgovornost jer ju nije kaznio kada je prije godinu dana pobjegla s mjesta nesrećem, nije izravno odgovorio.

- Ostavka je uvijek čin moralne odgovornosti, ali važno je da se promptno reagiralo u tom slučaju.

Odgovarao je i na upit novinara o inicijativi osam SDP-ovih gradonačelnika i gradonačelnica, koji su se prije šest dana okupili na Maratonu lađa na Neretvi. Oni su se okupili, kako je pisao Jutarnji, kako bi skovali plan koji uključuje izbor novog šefa i vodstva SDP-a nakon razdoblja stabilizacije stranke kojom bi do izbora za novog šefa Partije upravljao svojevrsni krizni tim na čelu s potpredsjednikom SDP-a Zlatkom Komadinom.

- Informacija koje su se pojavila u medijima, ne odgovara istini. Svaka inicijativa za bolji i jači SDP je dobrodošla, svaka inicijativa koja ide u smjernu destabilizacije je za svaku osudu. Razgovarat ćemo o tome u stranci,a sdp će naćio naći načina kako da se oporavi od neuspjelog pokušaja puča, rekao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:05