I POZNATI KOMENTIRALI

DEBATA UŽARILA DRUŠTVENE MREŽE 'Zašto se Milanović češlja ulijevo, a Plenković udesno?'

Na proslavi Dana grada u Jelsi 14.08. 2015
 EPH

Sučeljavanje na HRT-u jučer je inače bilo vrlo detaljno praćeno putem društvenih mreža. U raspravi na Twitteru pod hashtagom #debata objavljeno je više tisuća komentara, a hrvatski twitteraši su se poslovično osim ozbiljne analize sučeljavanja bavili ili trivijom, s podosta humora.

Tako su mnogi od njih primjetili kako se Milanović češlja ulijevo, a Plenković udesno, da imaju slične kravate te da su obojica već u prvih deset minuta, što zbog treme i straha popili svoju vodu. U jednoj od anketa koju je postavio korisnik na Twitteru, Milanović je pobjedio sa 65 posto glasova.


Jadranka Kosor koja je na Twitteru vrlo popularna uoči debate ironično se osvrnula na činjenicu da su obojica bili briselski diplomati s objavom: Večeras neće biti pitanja tko je gdje bio `91. ili `95. i slijedom toga tko više voli Hrvatsku.


Jedan od korisnika je zaključio da se Plenković ne može pozivati na načelo solidarnosti, a ne vratiti Kosor u stranku na što je ona zaključila: Dapače. Na kršćansko načelo solidarnosti, rekao je. I pozivao se na postignuća moje Vlade.


Bojan Glavašević je pak zaključio: Interesantno je da Plenković kroz cijelu debatu brani Vladu koju je HDZ rušio. Na njegovoj anketi Milanović je pobijedio s 80 posto glasova.


Obje stranke bile su aktivne tijekom sučeljavanja. SDP je na Twitteru prenosio više desetaka Milanovićevih izjava u realnom vremenu, a HDZ nije zaostajao. Čak su prenijeli i Milanovićevu opasku da je HDZ moćna mašinerija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:53