SVE IZGUBILI

DEPRESIVNA ATMOSFERA U STOŽERU MIRE KOVAČA 'Nudili smo promjenu, ali prihvaćamo odluku članstva'; BRKIĆ 'S ovim izborima nije se promijenio moj stav'

 
Milijan Brkić i Miro Kovač
 Darko Tomaš / Hanza Media

U stožeru 'Opcije za promjenu' u hotelu Panorama atmosfera je, blago rečeno, depresivna. Hotel je potpuno ispražnjen od gostiju, u predvorju sjede samo novinari, tek su se Davor Stier i Milijan Brkić nakratko prošetali i pozdravili reportere.

I u 'Panorami' je vrlo rano isplivala informacija da je Miro Kovač već čestitao Andreju Plenkoviću na pobjedi na unutarstranačkim izborima, a službenu potvrdu dao je u 21 sat sam Kovač.

- Ja sam nazvao Plenković prije pola sata i čestitam mu na pobjedi. Prije pola sasta smo dobili neke rezultate i jasno je da je Plenković dobio povjerenje većine članova. Mi smo nakon dvaju izgubljenih izbora morali ponuditi promjenu, imali smo hrabrost za to, ali mi prihvaćamo odluku članstva.

Sada je važno da u HDZ-u svim budemo zajedno i da se počnemo pripremati na jedan organiziran način za izbore za Sabor. Živio HDZ i živjela Hrvatska - zaključio je svoj govor Miro Kovač.

Na pitanje novinara rekao je da njihova grupa nikada nije "govorila o skretanju u desno":

- Mi ćemo nastaviti imati svoje stavove o pojavama u hrvatskoj politici te pojavama u HDZ-u. Ali kao demokrati moramo prihvatiti odluku HDZ-a. Nije na meni da govorim što mislim o nečijem osobnom izboru - rekao je Kovač.

- Moj temeljni cilj je da desno od HDZ-a nema ni jedne legitimne demokršćanske stranke - rekao je Kovač.

Milijan Brkić je rekao da također čestita pobjednicima, a što se svoje uloge tiče on je rekao da je i dalje ima.

- S ovim izborom nije se promijenio moj stav kamo HDZ ide i o tome ću i dalje javno govoriti - rekao je Brkić.

Upitan boji li se izbacivanja iz stranke rekao je da je stranka demokratska i da svi imaju pravo na svoje stavove.

- Ja sam vojnik hrvatskog naroda i hrvatske države - rekao je Brkić.

Davor Ivo Stier također je čestitao članovima HDZ-a i dodao da se njihova volja mora poštivati.

- HDZ će iz ovih izbora izaći jači i svi mi ćemo raditi da pobijedimo na izborima - zaključio je.

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čestitao je u nedjelju navečer na svojem Facebooku pobjednicima izbora iz Plenkovićeva tima "Odvažno za Hrvatsku", koji su po neslužbenim rezultatima uvjerljivo pobijedili na unutarstranačkim izborima.

- Izbori su završili, nadam se kako će izabrano vodstvo imati dovoljno političke mudrosti i širine okupiti nas i povesti u smjeru koji će biti dobar za Hrvatsku i HDZ. Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti. Hvala vam na podršci, pobjeda u Vukovarsko srijemskoj županiji i rezultat u Vukovaru od preko 86 posto obvezuje me da ustrajem na svom putu. Čestitam pobjednicima - napisao je Ivan Penava u objavi na Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:49