KAOS KOD KIKOVICE

DETALJI DRAME U BUSU KOJI JE IZGORIO NA AUTOCESTI KOD RIJEKE Prevozio je male nogometaše na turnir u Istri: 'Djeca su doslovce spašavala živu glavu!'

 
 Matija Djanješić/CROPIX / Screenshot/Facebook

Autobus koji je prevozio djecu nogometnog kluba Zmaj iz Makarske na turnir u Labin, zapalio se u četvrtak popodne na cesti kod naplatnih kućica autoceste Rijeka - Zagreb na Kikovici. Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je požar uskoro ugašen, te da nitko nije ozlijeđen, no djeca su proživjela veliku paniku.

Radi se o školarcima u dobi od 9 do 13 godina s kojima su bila četiri trenera. Na stranicama kluba napisali su da je u pripremi drugi autobus koji će djecu vratiti kući jer im je izgorjela sva oprema

- Obavještavamo roditelje polaznika Škole nogometa HRNK Zmaj da su sva djeca koja su putovala na turnir u Labin nakon što im se neposredno pred ulazom u Rijeku zapalio autobus dobro i nalaze se na sigurnom. 39 djece i 4 trenera Škole nogometa putovali su na turnir Labinskih rudara koji se održava od 13. do 15. 06. 2019 u Labinu. U tijeku su pripremne radnje za povratak djece kući. O daljnjim koracima ćemo vas na vrijeme obavijestiti - napisali su.

Za Radio Makarska Rivijera javio se jedan od trenera HRNK Zmaj i voditelj škole nogometa Darko Vlatković koji je potvrdio da su djeca i treneri neozlijeđeni zahvaljujući brzoj reakciji vozača i trenera.

No, djeca su se jako preplašila.

- Nazvao me sin (10) i rekao da im se zapalio autobus. Bio je prestrašen i plakao je. Sva su djeca bila uplašena, doslovno su spašavala živu glavu - rekao je otac jednog dječaka iz izgorjelog autobusa za Dnevnik.hr.

Dodao je da su djeca u tom trenutku bila na obližnjoj naplatnoj kućici i čekali povratak kući. Otac je ispričao da su mali nogometaši bili u panici, no treneri su odmah pribrano reagirali i zbrinuli djecu što ih je smirilo. Također, odmah su o svemu obavijestili roditelje.

FOTOGALERIJA: Izgorjeli autobus koji je prevozio male nogometaše

Djeca HRNK Zmaj 2010., 2008. i 2006. godište su putovala na Međunarodni nogometni turnir Labinskih rudara u Labin, stoji u objavi Radija Makarska Rivijera.

Autobus je u potpunosti izgorio, iako su na mjesto događaja stigli i vatrogasci. Požar s autobusa proširio se na obližnju šumu, a vatru gasi 20-ak vatrogasaca.

- Malo je veća drama nego što smo isprva mislili, tako da na teren šaljemo još vatrogasaca - rekao je za Dnevnik.hr vatrogasac iz Rijeke.

Tijekom gašenja požara, koji su gasili pripadnici riječke Javne vatrogasne postrojbe, promet je bio u prekidu do 14,30 sati, a potom je nastavljen jednim voznim trakom u smjeru Rijeke.

- Između čvora Oštrovica i naplatne postaje Rijeka - Grobnik u smjeru Rijeke vozi se jednim prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog sanacije mjesta požara na autobusu - informacija je iz HAK-a objavljena nešto malo iza 16 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:06