JOŠ JEDAN U NIZU

DETALJI NOVOG SLUČAJA LAŽNE DIPLOME Ravnatelj škole u kojoj je radio: 'Ne mogu doći k sebi jer je na mene ostavio izuzetno dobar dojam'

Ilustracija
 Vladimir Dugandzic / Hanza Media

Ravnatelj Privatne gimnazije Dubrovnik Tomislav Franušić jučer nam je kazao kako je profesor M. M. radio i u njihovoj školi te da je predavao fiziku, a ponekad i matematiku.

- Sve što sam danas čuo navodi da se radi o istoj osobi. Dosad nigdje nije javno objavljeno njegovo ime, ali pretpostavljam da je to taj profesor. Svakako smatram da bi trebalo i njemu dati priliku da objasni razloge ovog postupka. Osobno cijeli dan ne mogu doći k sebi jer je na mene kao pedagog i predavač ostavio izuzetno dobar dojam. Ali taj čin nikako ne mogu podržati. Kod nas je došao predavati kao apsolvent, donio je potvrdu i bio je jedini koji se javio na natječaj jer je u Dubrovniku izuzetno teško naći profesora fizike i matematike - prisjetio se ravnatelj Franušić.

Rekao je da je kod njih radio nekih godinu i pol dana kao vanjski suradnik te da se kasnije zaposlio u dubrovačkoj Pomorskoj školi nakon što je navodno diplomirao.

- Radi se o izuzetno mladom čovjeku o kojem sam ranije mislio sve najbolje. Ostavljao je dojam stručnog pedagoga, pa i đaci su ga voljeli. Međutim, ako je ovo sve istina, to djelo nikako ne mogu podržati, no ne bih želio dodatno nadolijevati - rekao je ravnatelj Franušić.

Ministrica Divjak potvrdila je da je ovo 13. slučaj lažne diplome, a nakon toga nađen je još jedan novi slučaj lažne diplome zaposlenika škole za cestovni promet

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:13