PRATILI GA OD GRANICE

DETALJI ZAUSTAVLJANJA LUKSUZNOG AUDIJA SRPSKE VLADE U autu je bio i kontroverzni Miodrag Linta, poznat po zapaljivim izjavama...

Miodrag Linta
 Cropix

Desetak minuta vožnje lijevom pretjecajnom trakom po autocesti nadomak Slavonskog Broda bilo je dovoljno da policijski presretač jučer oko 8.20 sati "zaskoči" luksuzni Audi beogradskih tablica prepun srbijanskih političara.

Naime, u vozilu vlade Srbije bile su četiri osobe, a među njima i predsjednik parlamentarnog Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Miodrag Linta. A vozač je, čini se, svojom vožnjom "štopao" protočnost po autocesti pa su ga, prema pričanjima očevidaca, druga vozila nedopušteno pretjecala s njegove desne strane.

Hrvatski policajci su otprilike pola sata na zaustavnom traku zadržali izdvojen iz prometa Audi srbijanske Vlade. U konačnici su, nakon svih potrebnih provjera, odredili novčanu kaznu vozaču, koji je iz samo njemu znanog razloga odlučio dulji vremenski period voziti po traci za pretjecanje. On je pak odlučio prekršaj odmah platiti preko POS uređaja čime je olakšan za 250 kuna. Naši policajci su, prema tvrdnjama jednog od četvorice putnika u Audiju, rekli vozaču da je njihovo vozilo praćeno od samog prelaska granice i da je zato uočeno da se dulje vrijeme kretalo po preticajnoj traci. Linta je bio na putu za Donje Rujane nadomak Livna kako bi u subotu nazočio posvećenju hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

U cijeloj se priča postavlja pitanje zašto službeno vozilo srpske vlade nije najavilo svoj prolazak kroz Hrvatsku jer bi u tom slučaju moglo dobiti i pratnju te ne bi došlo do ovakve neugodne situacije po vozača i izaslanstvo. No, uzevši u obzir da je u automobilu bio Miodrag Linta, ne bi bilo čudno da nije želio kontakt s hrvatskom policijom - iako ga je na kraju ostvario. Linta je poznat po oštrim stavovima o Hrvatskoj, negdje na liniji sadašnjeg ministra obrane Aleksandra Vulina.

S pozicije predsjednika Saveza Srba iz regije on je nedavno ocijenio netočnom i zlonamjernom izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija loše govori o Hrvatskoj. "Srbija ima ustavnu obvezu da u međunarodnoj zajednici još više nego što je to dosad bio slučaj govori samo istinu i činjenice o problemima s kojima se suočavaju Srbi". Prije šest dana je izjavio da za "za preostale Srbe nema normalnog života u današnjoj Hrvatskoj". A prije dvije godine je najoštrije osudio odluku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u svom kabinetu postavi bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Ukratko, gospodin Linta očito nije imao namjeru javljati hrvatskim vlastima da prelazi preko našeg područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:23