PRATI SE SITUACIJA

DEVET RADNIKA U RIJECI NEMA KORONAVIRUS, ALI SUMNJA SE NA NOVE SLUČAJEVE U ZAGORJU 'Otac i kći iz Krapinskih Toplica vratili su se iz Italije...'

 
 Željko Šop / CROPIX

Nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici, negativni su na koronavirus, doznaje se u utorak navečer iz Stožera za zarazne bolesti Primorsko- goranske županije.

Kako su naveli iz stožera, to je utvrđeno analizom uzoraka obavljenoj u zagrebačkoj Klinici za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević."

Od devetorice radnika, samo je jedan imao simptome slične simptomima infekcije uzrokovane korona virusom.

U Primorsko-goranskoj županiji trenutno je pod nadzorom epidemiologa zbog moguće infekcije koronavirusom 30-tak osoba, a pronađena je, ali ne i javno obznanjena, lokacija u županiji na kojoj bi mogla biti organizirana izolacija oboljelih.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa su postavljeni, a od sutra bi trebali biti u funkciji, kontejneri za epidemiološki i sanitarni pregled u kojima će se obavljati trijaža osoba za koje se procijeni da bi nakon ulaska u zemlju trebale biti pod nadzorom epidemiologa.

Sumnja na koronavirus u Krapinsko-zagorskoj županiji

Sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije koje su nedavno bile u Italiji zaražene koronavirusom, potvrdio je u utorak navečer za Hinu krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Riječ je o ocu i kćeri iz Krapinskih Toplica i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Župan Kolar je dodao da će biti smješteni u posebnom dijelu bolnice i da će njihove briseve poslati na analizu u Infektivnu kliniku "Fran Mihaljević" u Zagreb.

Inače, u Općoj bolnici Zabok pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom, a zdravstvene su ustanove osigurale potrebnu opremu i razradile protokole postupanja u slučaju sumnje na koronavirus.

Sumnja na koranavirus i u Koprivnici

U Opću bolnicu "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici u utorak je zbog sumnje da je zaražena koronavirusom primljena 50-godišnja žena.

Kako je potvrdio ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, pacijentica je hospitalizirana i stavljena u izolaciju. Tijekom sutrašnjega dana iz Zagreba bi trebali stići nalazi koji će pokazati radi li se o koronavirusu.

Kako se neslužbeno doznaje, pacijentica je zbog posla povremeno boravila u Italiji iz koje se vratila prije nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:29