AFERA MILIJUNI

Dio Uprave traži: Šestak i Marinac trebaju odstupiti

Ostavku Uprave navodno traže članovi koji su politički vezani uz HSS i koji nisu upleteni u sumnjive poslove

ZAGREB - Dio Uprave koprivničke Podravke navodno je zatražio da kompletna peteročlana Uprava podnese ostavku te da se potom sazove izvanredna skupština dioničara koja bi izabrala novu upravu, ali i napravila rekonstrukciju Nadzornog odbora.

Želimo normalno raditi

Uz tu informaciju, Koprivnicom je danas kružila i spekulacija da je policija utvrdila da su sve sporne transfere novca potpisivali Darko Marinac i akutalni čelni čovjek Podravke Zdravko Šestak te da bi protiv njih vrlo brzo mogla biti podnesena kaznena prijava.

Kao i sve informacije koje su ovih dana vezane uz ovu aferu, to se danas službeno nije moglo potvrditi. Izvor iz Koprivnice tvrdi da ostavku Uprave traže članovi koji su politički vezani uz HSS i oni koji navodno nisu “upleteni” u sumnjive poslove oko transfera novca iz kompanije. No, jedan od članova Uprave danas je demantirao ovakvu informaciju.

On tvrdi da bi ostavka u ovom trenutku bila besmislen potez jer bi se samo dodatno unio kaos u kompaniju i cijelu policijsku istragu. Najbolje je da se pričeka epilog pa da se nakon toga podnose ostavke ako se utvrdi odgovornost sadašnjih članova Uprave, kaže taj član Uprave.

Uprava Podravke pokrenula je o događajima koji su posljednjih dana predmet medijskih spekulacija i internu istragu, o čijim će nalazima čim prije obavijestiti NO i javnost. U međuvremenu, Uprava maksimalno surađuje s policijom i DORH-om te se nada da će kompanija u što skorijem roku izići iz svojevrsnog “opsadnog” stanja u kojem se trenutno nalazi i nastaviti s normalnim radom, jedini je službeni odgovor koji nam je danas proslijeđen iz Uprave Podravke.

U ponedjeljak novi izbor

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Upravi, u ponedjeljak će se održati izvanredna sjednica NO-a, na kojoj će glavna točka biti izbor novog šefa NO-a. Tko će sjesti u vruću fotelju s koje je zbog afera otišao Darko Marinac, još nije poznato.

Iz nekoliko izvora doznajemo da je za to mjesto pripreman Darko Tipurić, koji je tek prije nekoliko mjeseci ušao u NO zamijenivši Damira Felaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:03