REAKCIJA MINISTRICE

DIVJAK O MILIJUNIMA IZ EU FONDOVA ZA CATERING 'Ako imate edukacije za 64.000 ljudi, onda to nešto i košta. Mogu se jesti i špek fileki i losos'

Blaženka Divjak
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak, komentirajući informaciju da će se EU-ovim novcem financirati catering za sudionike kurikularne reforme, da je za edukaciju više tisuća nastavnika potrebna i hrana, te da je zatražila od voditelja projekta da još jednom prođe kroz sve stavke.

"Kada imate edukacije za 64.000 ljudi, onda se pri tome treba nabaviti i hrana. Ako pak imate edukacije koje nose toliko obroka koliko je dovoljno da dva dana hranite grad veličine Čakovca, onda to nešto i košta. Po povratku iz Bruxellesa tražila sam da voditelj projekta još jednom prođe sve stavke", rekla je ministrica Divjak.

Upitana je li visoka kvaliteta hrane nužna za edukaciju, odnosno može li se ponuditi nešto nešto skromnije od lososa, konstatirala je da se "mogu jesti i špek fileki i losos".

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, objavio je Jutarnji list, raspisalo je javni natječaj u sklopu projekta kurikularne reforme, čiji će budžet većinom podmiriti novcem iz Europskog socijalnog fonda.

Dnevnik navodi da će se novcem iz fondova EU, odnosno s pet milijuna kuna s PDV-om, financirati usluge cateringa za dva puta po 32.000 sudionika skupova stručnih usavršavanja, ali i za članove stručnih radnih skupina, kao i ostalih dionika projekta.

Tako bi za manji dio sudionika, koji će na projektnim aktivnostima sudjelovati cijeli dan, jelovnik sadržavao minimalno četiri slijeda prosječne cijene 225 kuna s PDV-om po osobi, dok bi za ostale bilo osigurano osvježenje, odnosno topli napitak i pecivo u vrijednosti od 70 kuna po sudioniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:50