ANTIKORUPCIJSKA MJERA

DIVJAK PODIJELILA NA SVOM FACEBOOKU DOBRE VIJESTI Fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to više ne bi trebali raditi

 
 Facebook

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak podijelila je na svom Facebooku vijest iz Porezne uprave, vezanu uz akciju provjere lažnih diploma u školama.

Iz Porezne su, obavještava Divjak, potvrdili kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja, te znanosti i visokog obrazovanja, što znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi.

"Pokušali smo sa svim Sveučilištima i fakultetima i ranije dogovoriti besplatnu provjeru diploma, što smo i uspjeli sa 60 posto institucija koje provjere ne naplaćuju u dogovoru s Ministarstvom.

Ponavljam da se radi o antikorupcijskoj mjeri i da je važno očistiti sustav od varalica i osnažiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja.

Ponosna sam na naše škole koje su promptno reagirale i sustavno provode mjere provjere, pa je naš sustav sada uzor drugima kao što to i inače obrazovanje treba biti", napisala je ministrica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:04