PAS SA SVASTIKOM

DIVLJAŠTVO U ĐAKOVU Otkrivamo detalje akcije spašavanja labradora koji se samo htio igrati s djecom: 'Najviše nas žalosti reakcija naših sugrađana'

Zahvaljujući volonterima udruge za zaštitu životinja Đakovo, u petak poslijepodne okončana je jedna ružna priča u kojoj se na meti skupine, blago rečeno, neodgojenih i nekulturnih Đakovčana, našao pas labrador, kojemu su neki nepoznati momci, a mnogi pretpostavljaju da je riječ o maturantima, po tijelu iscrtali kukaste križeve.

“Heroji” su tako višak adrenalina, ali očito i maligana koje ne mogu podnijeti odlučili usmjeriti prema jednom psu koji je “šmugnuo” iz dvorišta svojega vlasnika samo zato što voli djecu i mlade. Riječ je, naime, o potpuno bezopasnoj životinji koja nikoga nije ugrozila, ali zato su se našli pojedinci koji su svojim nedjelom odlučili svijetu poslati ružnu sliku o svojim roditeljima, školi koja ih je obrazovala te konačno gradu i državi u kojoj žive.

Istrčao za mladima

Prema riječima jedne volonterke đakovačke udruge, oni su još u četvrtak navečer dobili dojavu da je na ulici viđen labrador po kojem su iscrtani kukasti križevi.

- Pokušali smo ga i u četvrtak navečer tražiti, ali nismo uspjeli. U tom trenutku nismo znali da ga traži njegov vlasnik jer je pas uredno cijepljen i čipiran, a iz dvorišta je istrčao za skupinom mladih koji su prolazili. Nije, naravno, nikoga napao.

U petak ujutro dobili smo fotografiju kako se nalazi u jednom đakovačkom pubu, ali u tom trenutku nismo imali automobil kojim bismo mogli otići po njega, nego smo to uspjeli tek poslijepodne kada smo ga pronašli u travi kod pošte i odvezli veterinaru, a onda je po njega došao vlasnik - ispričala nam je volonterka đakovačke udruge za zaštitu životinja.

Nezainteresiranost

To što je psu nacrtano nije htjela komentirati, kao ni vlasnik koji se neizmjerno radovao pronalasku svog ljubimca, no ražalostila ju je reakcija sugrađana.

- Mi samo pretpostavljamo da su to učinili maturanti koji cijelog tjedna slave kraj školske godine, no koliko god su krivi oni koji su to učinili, toliko me još više žalosti činjenica da nitko od sugrađana nije našao za shodno na naš apel psa staviti u automobil i odvesti ga veterinaru. Tužna sam zbog takve nezainteresiranosti - izjavila nam je ta volonterka iz đakovačke udruge.

Udruga za zaštitu životinja Đakovo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:05