OČEVI IPAK OSUĐENI

Djeca žrtve šute jer im zlostavljači prijete

Slavonski Brod, 070208.Zrtve obiteljskog nasilja dobivaju Sigurnu kucu u Slavonskom Brodu.Foto: Danijel Soldo / cropix
 Danijel Soldo/CROPIX

27 godina zatvora za silovanje kćeri

Najveća kazna ikad dosuđena u Hrvatskoj za silovanje vlastitog djeteta ona je izrečena na Županijskom sudu u Osijeku, kada je 37-godišnjak s područja Baranje nepravomoćno osuđen na 27 godina zatvora. Godinu i pol dana seksualno je zlostavljao svoju kćer koja je tada imala 13 i 14 godina. Osuđeni silovatelj i njegova supruga roditelji su petero djece, a silovana djevojčica najstarija im je kći.

Peticija - zaštitimo Jagodu i njenog brata od oca zlostavljača

Otac iz pakla djevojčicu je prisiljavao na spolne odnose prijeteći joj da će je smjestiti u dom za djecu ako ikome kaže što joj radi. Ni ta nesretna djevojčica nije naišla na majčino razumijevanje jer joj se uporno pokušavala povjeriti, no ona ju nije slušala.

Majka se čak pokušala opravdati ispričavši medijima svoju stranu priče. Tvrdila je da je “morala ležati i šutjeti kada joj je muž silovao kćerku u bračnoj postelji”. I protiv majke je pokrenut postupak jer nikome nije prijavila da joj suprug siluje kćer.

Cijeli je slučaj otkriven kada se djevojčica pokušala ubiti popivši tablete za smirenje. Zbog stravične torture kroz koju je maloljetnica prolazila, dijagnosticiran joj je PTSP.

Majka svjedočila protiv kćeri

Monstruoznom 54-godišnjem ocu iz Klisa godinama je trajalo suđenje jer je svoju danas 18-godišnju kćerku silovao od šeste do četrnaeste godine života, a djevojčicu je seksualno zlostavljao u sobi u kojoj su joj spavali mlađi brat i sestra. Djevojčicu je prisiljavao na oralni seks prijeteći joj da će nauditi starijem bratu ako to odbije učiniti.

Kao i u Jagodinu slučaju, majka je prešutno odobravala kćerkino zlostavljanje, a djevojčicu je čak mjesecima skrivala kako ne bi mogla svjedočiti protiv oca na sudu. Upravo je zbog majčina iskaza pred istražnim sucem monstruozni otac pušten jer mu je rekla da joj “kći ima homoseksualne sklonosti”. Osuđen je na četiri i pol godine zatvora, a nitko ne zna gdje je žrtva jer je pobjegla iz Odgojnog doma.

Sama prijavila oca za zlostavljanje

Poznat je i slučaj iz okolice Daruvara koji je nedavno šokirao javnost nakon što je Vrhovni sud silovatelju vlastite maloljetne kćerke smanjio kaznu sa 12 na sedam i pol godina. Djevojčica je zbog očeva silovanja pokušala počiniti samoubojstvo popivši veću količinu tableta.

Četiri je dana provela u komi i trovanje je jedva preživjela. Prije nego što je popila tablete, majci je rekla: “Ili ga ti ubij ili ću ga ja! Ti si toliko glupa i ne znaš što nam radi! Ja to više ne mogu izdržati i otići ću na policiju i sve ću im reći!” Budući da majka nije reagirala, djevojčica je oca sama prijavila policiji i Centru za socijalnu skrb.

Htjela se ubiti zbog oca monstruma

Još si je jedna seksualno zlostavljana djevojčica iz okolice Benkovca pokušala oduzeti život jer ju je otac, dok je imala 16-godina, u više navrata silovao i bludničio nad njom. No, ni to oca nije spriječilo, a prestao ju je dirati kad mu je rekla da ima dečka. Nastrani otac nedavno je dobio osam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:10