NALAZE SE NA RESPIRATORU

DJEČAK I DJEVOJČICA OTROVANI NA JEDRENJAKU KOD HVARA JOŠ SU UVIJEK U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI Njihovo stanje je nepromijenjeno, i dalje su na intenzivnoj

Split, 300117.
U Splitu su preminule dvije bebe. Sumnja se na virus gripe.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Klinički bolnički centar Split

 

Dječak od nepunih pet godina i 14-godišnja djevojčica talijanske nacionalnosti, koji su u Klinički bolnički centar Split u utorak primljeni sa simptomima trovanja te zbog težine zdravstvenog stanja smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja, još se uvijek nalaze u intenzivnoj njezi, a zdravstveno stanje im je nepromijenjeno, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Podsjećamo, liječnica Branka Polić s Odjela za intenzivno liječenje djece splitskog KBC-a rekla je u utorak da su djeca u životnoj opasnosti te da se nalaze na respiratoru. ''Najprije je počelo s neurološkim simptomima, a onda se pojavilo multiorgansko zatajenje sa strane srca, pluća, jetre. Svi vitalni organi su trenutno zatajili'', rekla je Polić te dodala da je ovo jedan od najtežih slučajeva koji je vidjela.

Još uvijek nije poznato što je dovelo do ovakvog teškog stanja djece.

Uz petogodišnjaka i tinejdžericu, sa simptomima trovanja u KBC Split primljene su i tri odrasle osobe, jedna muška (64) i dvije ženske osobe (56 i 44). "Klinička slika odraslih bolesnika je lagana, srednje teško je kod jedne bolesnice. Ostalo dvoje pacijenata će se zbrinuti kroz dnevnu bolnicu", rekao je dr. Dragan Ledina s Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Šesta osoba koja je sa spomenutih pet boravila na brodu u luci u Hvari preminula je u utorak ujutro.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo