HUMANITARNA AKCIJA

DJEČAKU S PAŠMANA OTKAZUJU OBA BUBREGA, OBITELJ MOLI ZA POMOĆ 'Jednostavno više ne ide, s ovim bubrezima naš Paulo više ne može živjeti'

Paulo ima 13 godina, živi na otoku Pašmanu i slijedeći tjedan će krenuti u osmi razred Osnovne škole u Neviđanima.

No za razliku od svih svojih vršnjaka sa otoka, Paulo s nestrpljenjem ne iščekuje datum početka škole, već dan kada će iz Zagreba, s KBC-a Rebro dobiti poziv za hitan dolazak, jer Paulo mora transplantirati oba bubrega, piše Zadarski.hr .

Paulo Fantov se od rođenja bori s oštećenjima bubrega, kao dijete je bio operiran i 'gurao' je s bolešću koliko se moglo, ali sada njegovi bubrezi otkazuju i jedini spas za njegov život je transplantacija.

- Paulu moraju zamijeniti oba bubrega. Jednostavno više ne ide. Prošli tjedan je opet bio hospitaliziran u Zadru, tjedan dana je bio u bolnici, nekako su ga infuzijama i posebnom prehranom oporavili, ali dalje, kažu nam liječnici, s ovim bubrezima on ne može živjeti – kazala nam je Paulova majka Dunja, koja je u stalnom kontaktu s liječnicima iz Zagreba gdje bi trebala biti obavljena transplantacija.

Pašmanci su, znajući da je obitelji u kojoj majka ne radi teško, pokrenuli ovo ljeto dvije humanitarne aktivnosti, spremali i prodavali jela, kako bi prikupili novac nužno potreban za sve troškove u Zagrebu.

- Skupili smo 30 tisuća kuna. Paula čeka teška operacija i dugotrajan oporavak, a netko mora s njim biti u Zagrebu. Želimo pomoći njemu i njegovim roditeljima. Pa dijete im ima tek 13 godina – kaže poznati kuhar Renato Kraljev, koji se angažirao u dosadašnjim humanitarnim akcijama za Paula.

Paulo Fantov živi u mjestu Banj na otoku Pašmanu. Pripreme za transplantaciju, prema zadnjim informacijama iz KBC Rebro, trebale su biti intenzivirane od 1. rujna.

- Paulo samo naizgled živi kao druga djeca. Zapravo se cijelo vrijeme strahovalo koliko će medicina uspjeti napraviti s njegovim oštećenjima, ali nažalost je ipak došlo do toga da s 13 godina mora zamijeniti oba bubrega. Mi smo otvorili žiro račun i vjerujemo da će se prikupiti neka sredstva kako bi njegovi roditelji cijelu bitku u Zagrebu mogli barem financijski lakše podnositi – kaže Renato Kraljev za Zadarski.hr .

Broj žiro računa u Zagrebačkoj banci je HR-4723600003116355481.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:49