POHOTNIK IZ ZBORNICE

DJELATNIK OSNOVNE ŠKOLE SEKSUALNO UZNEMIRAVAO KOLEGICE Pokazivao im spolovilo, zaključavao u knjižnicu, neprimjereno dirao...

 
Ilustracija
 Shutterstock

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjeg djelatnika osnovne škole u Visu i to zbog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Kako je izvijestilo ODO, djelatnika škole koji ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske tereti se da je "od 1. siječnja 2013. godine do 24. srpnja 2018. u zgradi jedne osnovne škole na području Županije splitsko-dalmatinske", svjestan svog pretpostavljenog položaja prema žrtvi počinio navedeno kazneno djelo. Njegovo je postupanje kod 44-godišnje žrtve izazvalo osjećaj ugroženosti i povrijedilo njezino pravo na poštovanje, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, protiv tog djelatnika tri su djelatnice podnijele kaznene prijave zbog spolnog uznemiravanja tereteći ga, među ostalim, i za pokazivanje spolovila jednoj od njih u prostorijama škole, neprimjerena dodirivanja, lascivne i neumjesne šale, zaključavanja u knjižnici, a jedna od njih navodno je uznemiravanja trpjela duži niz godina.

Upravo radnje na štetu ove posljednje žrtve su predmet kaznenog djela jer je pohotnik njoj bio nadređen, a što se tiče ostale dvije djelatnice nisu utvrđeni elementi kaznenog djela već su podnesene prekršajne prijave, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:46