ŠOKANTNA PRIČA

Djevojčica iz Zagreba (14) zbog oklade u mjesec dana spavala sa 100 partnera!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2011. u 12:38

ZAGREB - Šokantnu priču o seksualnoj aktivnosti današnjih tinejdžera ispričala je u intervjuu za portal Zagrebancija Gordana Buljan Flander, psihologinja i ravnateljica Klinike za zaštitu djece grada Zagreba.

- Sjećam se slučaja kada se cijeli jedan razred kladio oko broja spolnih odnosa. Pobijedila je djevojčica, koja je u mjesec dana imala sto seksualnih partnera - ispričala je Buljan Flander.

To se dogodila u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi čiji su učenici 8. razreda organizirali takvo natjecanje.

- Poslali smo tu učenicu na tretman kako bismo ju uvjerili u prave vrijednosti ponašanja - rekla je psihologinja. Prema njezinim riječima, slučaj je preuzela kada je šteta već odavno bila počinjena.

U više susreta s djevojkom radila je na tome kako bi joj ukazala da se nije potrebno dokazivati na takav način i da se samopoštovanje ne mjeri brojem seksualnih partnera.

- Svaki današnji časopis prepun je nasilnih i seksualnih sadržaja, pa se takve poruke nameću djeci. Djeci treba usaditi druge vrijednosti, neke druge heroje. Ona ne smiju težiti popularnosti kroz seksualnost i nasilje - dodala je Buljan Flander.

Izdvajamo