UČINKOVITE AKCIJE

DOBAR ULOV CARINE U HRVATSKOJ Prošle godine zaplijenili 18 milijuna cigareta i više od 76 tona duhana i duhanskih prerađevina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 17:14

Sisak 24.04.2019. Sisacka policija zaplijenila je 358,3 kilograma sitno rezanog duhana namijenjenog crnom trzistu i kazneno prijavila cetiri hrvatska drzavljana zbog nezakonite preprodaje duhana. Na fotografiji: zaplijenjeni duhan
Snimio: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piškor / CROPIX

Ilustracija

 

Carinska uprava lani je u Hrvatskoj zaplijenila oko 18 milijuna komada različitih vrsta i marki cigareta, te više od 76 tona duhana i duhanskih prerađevina, rečeno je na konferenciji radne grupe za cigarete, koja se održava u Zagrebu od 9. do 12. rujna.

Konferenciju "Zajedno u borbi protiv ilegalne trgovine duhana i duhanskih proizvoda" organizirali su OLAF (Europski ured za borbu protiv prijevara) i Carinska uprava Ministarstva financija, priopćile su u srijedu te organizacije.

OLAF od 1996. organizira i podupire Radne grupe za cigarete koje na godišnjim konferencijama raspravljaju o trendovima, rezultatima i predviđanjima u zajedničkoj borbi protiv ilegalne trgovine duhanskim proizvodima, u cilju postizanja što učinkovitije zaštite financijskih interesa te sigurnosti i zaštiti društva, u čemu ključnu ulogu imaju i carinske službe.

Carinska služba Hrvatske, kao najmlađe članice Europske unije, također prioritetno provodi aktivnosti usmjerene na sprječavanje, suzbijanje i otkrivanje prijevara i organiziranog kriminaliteta, posebice onih oblika kojima se izravno štetno utječe na nacionalne financijske interese kao i financijske interese svih država članica Europske unije.

Konferencija je okupila više od 100 sudionika, među kojima su predstavnici carinskih i drugih nadzornih službi 28 država članica Europske unije, 10 ključnih partnera trećih zemalja - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Egipta, Moldove, Rusije, Srbije i Turske, te predstavnike međunarodnih organizacija kao što su Svjetska carinska organizacija i EUROPOL.

Na konferenciji sudjeluju i predstavnici gospodarskog sektora i to: ITL – Imperial Tobacco/Imperial Brands i JTI - Japan Tobacco International, AKD (Agencija za komercijalnu djelatnost) i DENTSU Tracking.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo