STIEROVA NASLJEDNICA

DOBILA PODRŠKU 78 ZASTUPNIKA Sabor potvrdio imenovanje Burić Pejčinović za ministricu vanjskih poslova

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 15:50

Zagreb,190617.
Trg svetog Mraka.Sabor RH-a.
Pocetak sjednice Odbora za vanjsku politiku.
Na fotografiji Marija Pecinovic Buric i Andrej Plenkovic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Hrvatski sabor je u ponedjeljak potvrdio imenovanje Marije Burić Pejčinović za potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih poslova sa 78 glasova "za" i 35 "protiv".

Burić Pejčinović, koja je dosad bila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i ima respektabilnu diplomatsku karijeru, naslijedila je Davora Ivu Stiera, koji je dao ostavku na ministarsku dužnost i dužnost potpredsjednika Vlade i odlučio se vratiti u HDZ-ove saborske redove.

Prije potvrđivanja u Saboru, nova ministrica prošla je saslušanje na zajedničkoj sjednici nadležnih saborskih odbora za vanjske i za europske poslove, gdje je dobila podršku većine članova tih odbora.

Glasovanjem o novoj ministrici Vlada premijera Andreja Plenkovića potvrdila je parlamentarnu većinu kao i prije 10 dana prilikom potvrđivanja sedmero novih članova Vlade.

Nova ministrica prisegnula je da će svoju dužnost obnašati savjesno i časno, poštovati Ustav i zakone, te se zauzimati svekoliki razvoj Hrvatske.

Sabor je potvrdio i imenovanje Furija Radina za novog potpredsjednika Hrvatskog sabora sa 109 glasova "za" i jednim glasom "protiv".

ELIPSO

Izdvajamo