AKCIJA AGROKOR

'Dobili smo 12 naloga za pretrage, tužiteljstvo predlaže 30 svjedoka, uglavnom žena. Uskoro proširenje istrage'

Šestinski vrh 42. Rano jutros započela je akcija Agrokor. Uhićenje Ivana Crnjca, glavnog financijaša Agrokora. Na fotografiji: policija
 Goran Mehkek / CROPIX

Na zagrebački Županijski sud stiglo je 12 naloga za pretrage, a ukupno je 15 osumnjičenih. Neslužbeno, tužiteljstvo predlaže ispitivanje 30 svjedoka.

Nakon što osumnjičeni budu ispitani u Tužiteljstvu, za one za koje će tužiteljstvo tražiti određivanje pritvora odlučivat će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda kojem osumnjičeni trebaju biti dovedeni. Iako još službeno nije potvrđeno, sasvim sigurno je da bi uskoro moglo uslijediti i proširenje istrage, a kako smo doznali, od ukupno 30 svjedoka, većina njih su žene. Radi se o više pozicioniranim službenicama koncerna Agrokor.

Podsjetimo, policija je u ponedjeljak prijepodne počela s uhićenjima bivših čelnika Agrokora koju su tu kompaniju vodili prije nego što ju je preuzela privremena uprava.

Dosad su, prema dostupnim podacima, uhićeni Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Mislav Galić, Damir Kuštrak i Tomislav Lučić. Svi oni bili su članovi Uprave ili Nadzornog odbora posrnulog koncerna, u čijoj je upravi, prije dolaska izvanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka, bilo sedmero članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:42