PREŠUTJELI DA SU U SAMOIZOLACIJI

DOBRE VIJESTI STIŽU IZ BJELOVARA Roditelji, dijete i tim Hitne pomoći negativni su na koronavirus

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2020. u 11:05

Zagreb, 250220. Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljevic. Zasticeni zastinim odijelima i maskama djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebacke zupanije voze na testiranje uzorke na koronavirus. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

Koronaviurusom nisu zaraženi roditelji i njihovo dijete u Bjelovaru koji kod poziva timu Hitne pomoći da intervenira prema djetetu nisu rekli da su u samoizolaciji nakon povratka s područja žarišta koronavirusom, a testiranjem je utvrđeno da nisu zaraženi ni djelatnici tima Hitne pomoći.

Naime, roditelji su telefonski pozvali Hitnu pomoć da intervencijom pomogne njihovu djetetu, ali nisu rekli da su u samoizolaciji pa su djelatnici tima Hitne pomoći, koji su po tom pozivu intervenirali, stavljeni u izolaciju sve dok ne dođu nalazi testova za roditelje i dijete koji su bili u samoizolaciji.

Šef Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić izjavio je u petak kako je testiranjem utvrđeno da nitko od njih nije zaražen koronavirusom.

Dodao je da je djetetu pružena medicinska pomoć i njegovo stanje je dobro, a djelatnici tima Hitne pomoći mogu se vratiti na posao nakon što su u izolaciji čekali rezultate testiranja.

Bjelovarsko-bilogorska županija tako je ostala jedna od hrvatskih županija u kojima još uvijek nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Alić je rekao kako je u četvrtak u županiji šest osoba testirano na koronavirus.

Izdvajamo