GRAĐANI U AKCIJI ZA POMOĆ ROMSKOJ OBITELJI

Dobri će ljudi Zahirovićima sagraditi i opremiti kuću

Zahirovićima, 13-članoj obitelji koja živi u neljudskim uvjetima, pomoći će Islamska zajednica, roditelji školskih kolega...
Zagreb, 110511.Silvija, Francesco, Francesca i Elizabeta Zahirovic su odlicni ucenici Osnovne skole Lovre Plemenitog Matecica, iako zive u maloj poluzemunici u romskom naselju pored Radnicke ceste i do skole u Folnegoviceom naselju im treba gotovo sat vremena pjeske.Na slici: Mirsada i Rasid Zahirovic sa djecom Amelom, Antoniom, Stelom, Antoniom, Elizabetom i Zaklinom u svojoj kuci.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Nakon što je Jutarnji list sredinom svibnja objavio priču o odlikašima iz obitelji Zahirović - Sliviji, Elizabeti, Frančesku i Frančeski - koji s roditeljima i sedmero braće i sestara žive bez ikakvih primanja u potleušici ne većoj od desetak kvadrata, bez struje i vode, tu su romsku obitelj ovih dana obišli mnogi građani koji su im donijeli pomoć u hrani, odjeći i obući. Sudbina ponosnih Zahirovića dirnula je i ministra zdravstva Darka Milinovića koji je tražio od Centra za socijalnu skrb da im isplati jednokratnu novčanu pomoć.

Struja i voda

Ševko Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, obećao je pomoć za gradnju kuće. - Donirat ćemo 2000 kuna za kupnju cigle i cementa kako bi si Zahirovići mogli izgraditi čvršći objekt, a pokušat ćemo im dovesti i struju i vodu - rekao je Omerbašić.

Traže posao za sinove

Vjeroučiteljica Melisa Arslani kazala je kako su u Mešihatu svi veseli što djeca idu u školu i što su tako dobri đaci.

- Opskrbili smo ih pelenama i opremom za tek rođeno 11. dijete - rekla je vjeroučiteljica. U islamskoj zajednici razmišljaju i o angažiranju pravnika koji bi Zahirovićima pomogao da ishode dokumente, a pokušat će pronaći i posao za dvojicu najstarijih sinova. Od objave teksta o malim odlikašima iz Osnovne škole Lovre pl. Matačića u zagrebačkom Folnegovićevom naselju, telefoni nisu prestajali zvoniti u našoj redakciji, ali i u samoj školi.

- Pomoć su ponudili roditelji djece s kojom Zahirovići idu u razred, ali i, primjerice, vlasnik kafića koji posluje u mojoj zgradi - kazala je Zdenka Kapović, ravnateljica škole. Opremanje namještajem buduće kuće Zahirovićevih obećala je udruga Young Crew Croatia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:22