VREMENSKA PROGNOZA

DOLAZI NAM NEVOLJA S ARKTIKA Ekstreman i za rani svibanj vrlo rijedak prodor hladnog zraka stiže u Hrvatsku, evo kada možete očekivati zahladnjenje

 
 Goran Mehkek / CROPIX / Severe Weather Europe

Ekstreman i za rani svibanj vrlo rijedak prodor hladnog arktičkog zraka zahvatit će veći dio Europe ovog vikenda i početkom idućeg tjedna.

Arktička fronta sa sjevera se već počela spuštati prema središnjoj Europi, a do kraja vikenda zahvatit će i zapadnu Europi, Mediteran i sjevernu Afriku.

Severe Weather Europe
Petak

Tako će temperature počevši sa današnjima pa sve utorka biti znatno niže od uobičajenih za ovo doba godine. Hladan zrak koji prodire sa sjevera zabrinut će i poljoprivrednike jer postoji veliki rizik za štetne jutarnje mrazeve.

Severe Weather Europe
Subota

Hladna fronta u naše bi krajeve trebala stići sa subote na nedjelju i zadržati se čak do srijede.

Severe Weather Europe
Nedjelja

Kako je javio HRT, temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu, biti ugodno u toplijoj jakni - najviša poslijepodnevna temperatura zraka na kopnu će biti blizu prosječne najniže jutarnje za početak svibnja.

Severe Weather Europe
Ponedjeljak

Osjećaj hladnoće pojačavat će većinom umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana često jaka i olujna bura, pa i s orkanskim udarima. Stoga treba računati na probleme u prometu, a i na snijeg u gorju, osobito višem.

Severe Weather Europe
Utorak

I u ponedjeljak će još biti oborina, a i relativno hladno, uz sjevernjak, na većem dijelu Jadrana jaku buru i tramontanu.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, najhladnije bi trebalo biti u utorak rano ujutro. Tako bi u Zagrebu i Varaždinu mogla biti samo 4 Celzijeva stupnja, Karlovac i Gospić mogli pasti na samo stupanj iznad ništice, dok bi u Delnicama trebala biti 'nula'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:49