ZAHLAĐENJE

DOLAZI RADIKALNA PROMJENA VREMENA Nakon dugog niza toplih dana, slijedi hladno razdoblje, a idući tjedan moguć je i snijeg!

 
 Hanza Media, DHMZ

Utorak je bio posljednji u dugom nizu u većini Hrvatske iznimno toplih dana - slijede hladniji, osim još srijede u Dalmaciji, te osobito na Jadranu i vjetrovitiji, ponegdje i uz olujne udare bure. Ako već niste, pripremite za kraj tjedna topliju odjeću, a putujete li - svakako provjerite stanje na cestama, javlja HRT.

Sljedeći će dani u unutrašnjosti biti sve svježiji, ali će se i dalje zadržati većinom suho te barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, a u dane vikenda i jutarnji mraz. Bit će i vjetrovito, osobito prema kraju tjedna pa će se uz umjeren sjeveroistočnjak činiti još hladnije.

Na Jadranu će osjet svježine pojačavati umjerena i jaka, na udare olujna bura zbog koje će biti i problema u prometu između sjevera i juga Hrvatske. Prevladavat će sunčano no bit će postupno sve svježije.

Pogled na sedmodnevnu prognozu na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda otkriva kako nas početkom sljedećeg tjedna čeka radikalan zaokret u odnosu na vremenske prilike kakve su vladale proteklih dana.

Naime, na zagrebačkom području u noći s ponedjeljka na utorak temperature će se spustiti ispod nule, a u utorak navečer najavljeno je oblačno vrijeme uz umjerenu kišu i - snijeg.

I popularni norveški meteoroški institut Yr.no kojem mnogi Hrvati najviše vjeruju prognozira kako će u glavnom gradu u utorak padati snijeg.

Sedmodnevna prognoza za Zagreb objavljena na stranicama DHMZ-a

I u Osijeku, Rijeci i Splitu također će vladati niže temperature, a u najvećem slavonskom gradu za utorak je također najavljena mogućnost male količine snijega.

Sedmodnevna prognoza za Osijek objavljena na stranicama DHMZ-a

Sedmodnevna prognoza za Rijeku objavljena na stranicama DHMZ-a

Sedmodnevna prognoza za Split objavljena na stranicama DHMZ-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:11