ROČIŠTE

DONESENA ODLUKA O UHIĆENIMA U AFERI SMS Vargi i Curiću produljen pritvor

 
 Hanza Media

Na osječkom Županijskom sudu sudac Miroslav Rožac odlučio je da će produljiti istražni zatvor na još dva mjeseca Franji Vargi i Blažu Curiću, uhićenima u aferi SMS.

Franju Vargu Uskok sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića i kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem. I Todrić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz Uskoku o aferi SMS, a za RTL je uoči svjedočenja rekao kako dolazi kao svjedok u 'slučaju Franje Varge' s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:22