KANONIZACIJA STEPINCA

DOPISNIK HRVATSKIH MEDIJA IZ RIMA OTKRIO 'Situacija je bilo stvarno neugodna, supruga bivšeg premijera Oreškovića počela je držati bukvicu papi'

Tihomir Orešković sa suprugom Sanjom kod pape Franje
 Damir Sencar / POOL / HINA / CROPIX

Dopisnik HRT-a i Večernjeg lista iz Rima Silvije Tomašević komentirao je poruke koje se upućuju papi Franji u povodu kanonizacije Stepinca.

- Bilo bi bolje da se političari ne miješaju svojim pismima i bombardiraju papu Franju. S time samo čine medvjeđu uslugu cijelom procesu - istaknuo je Tomašević u razgovoru za N1.

Tomašević se prilikom razgovora osvrnuo i na posjet bivšeg premijera Tihomira Oreškovića papi za koji kaže da je bio na rubu neugodnog.

- Bilo je gotovo i neugodno kad sam pratio u papinskoj biblioteci kada je bio premijer Orešković sa svojom suprugom. Predstavio je suprugu i ona je izvukla papirić iz džepa i čitala bukvicu papi kako bi trebao proglasiti Stepinca svetim jer hrvatski narod pati zbog toga što Stepinac nije proglašen svetim - rekao je Tomašević.

Dodao je i kako se nikada u povijesti nije dogodilo da premijer predstavlja suprugu i da ona preuzima riječ i nešto govori

- Situacija je bila stvarno neugodna. To bombardiranje pape s tim pitanjem ne dovodi do ničega - zaključuje Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:55