KOREKCIJA

DOPUNIO IMOVINSKU KARTICU Tolušićeva kuća proširila se s okućnicom na 1587 kvadrata

    AUTOR:
    • Marko Špoljar

  • OBJAVLJENO:
  • 28.05.2019. u 20:05

Zagreb, 141218. Hotel Esplanade. Konferencija Budjenje trzista kapitala u organizaciji Hanza Medije, Jutarnjeg lista, portala novac.hr i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Na fotografiji: Tomislav Tolusic. Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede

Nakon što je portal Telegram otkrio da je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svojoj imovinskoj kartici prijavio vlasništvo nad kućom površine 165 metara četvornih, a da je stvarna površina njegove kuće u Virovitici, prema podacima iz posjedovnog lista, duplo veća te iznosi 330 kvadrata, ministar je napokon izmijenio podatke o svojoj imovini.

Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa potpredsjednik Vlade predao je novu, dopunjenu imovinsku karticu u kojoj više ne spominje kvadraturu same kuće, nego “kuću s okućnicom” ukupne površine 1587 metara četvornih.

Vrijednost svog posjeda u Virovitici ministar Tolušić u novoj je imovinskoj kartici procijenio na 950 tisuća kuna. U novoj kartici ministar je objasnio i način stjecanja te nekretnine.

Tvrdi da je prihod od prodaje stana u Virovitici u iznosu od 416.080 kuna, kao i prihod od prodaje građevinskog zemljišta u iznosu od 60 tisuća eura utrošio u kupnju zemljišta i izgradnju obiteljske kuće u Virovitici.

Telegram piše da je ministar Tolušić, kad je kupio zemljište na kojem se sada nalazi njegova obiteljska kuća, napisao da je površina zemljišta manja od one koju sada navodi u imovinskoj kartici - da iznosi samo 1204 kvadrata i da vrijedi 133 tisuće kuna, odnosno 110,46 kuna po kvadratu.

Potpredsjednik Vlade korigirao je još neke podatke u svojoj imovinskoj kartici. Procjenu vrijednosti stana u Zagrebu površine 83,45 metara četvornih povisio je s prethodno navedenog iznosa od 600 na 630 tisuća kuna te objasnio da je stan kupio kreditom i sredstvima od prodaje imovine. U ranijoj kartici Tolušić je tvrdio da je stan kupio samo zaduženjem u banci, odnosno kreditom.

U Tolušićevoj osvježenoj imovinskoj kartici novost je i automobil marke Renault Avantime iz 2002. godine, koji je ministar poljoprivrede procijenio na 27 tisuća kuna.

Automobil star 17 godina kupio je, piše u svojoj kartici, prodajom imovine i od vlastite plaće.

Izdvajamo